Natalie Portman vyrazila všem přítomných dech v sexy rudé róbě. Ta přitahovala zraky všech, ale nepřekvapivě to byli především muži, kteří při pohledu na hvězdu Černé labutě slintali.

Britka Naomi Watts zase odzbrojila všechny přítomné svým úsměvem. Herečka oblékla výraznou stříbrnou róbu, ve které byla také k nepřehlédnutí. Ví, jak zaujmout.

Většina lidí také při pohledu na zrzku Julliane Moore nevěřila, že jí je už 54 let. Herečka je pořád šik a atraktivní. Jaký je její recept na mladický vzhled ale neprozradila.

Na úvod 68. ročníku filmové přehlídky se tak jako v minulých letech nepromítal vysokorozpočtový velkofilm, ale francouzské komorní drama La Tête Haute režisérky Emmanuelle Bercot s Catherine Deneuve a Benoîtem Magimelem v hlavních rolích. Je to poprvé od roku 1987, co přehlídku otevírá žena-režisérka.

Hlavní porotě, která rozhodne o hlavní ceně – Zlaté palmě –, předsedají bratři Joel a Ethan Coenové. Zasednou v ní mimo jiné herečky Sophie Marceau, Sienna Miller či Rossy de Palma nebo malijská zpěvačka Rokia Traoré.

Fotogalerie
12 fotografií