Ve dvanácti letech ji v jedné soutěži krásy objevili módní skauti. O pár let později se přestěhovala do New Yorku, kde její kariéra modelky nabrala raketovou rychlost. Ke slávě jí pomohlo i to, že si na konci 80. let nechala ostříhat vlasy. Krátký chlapecký sestřih pro ni danou sezonu znamenal okamžité vypovězení nasmlouvaných módních přehlídek. Přesto se objevila na mnoha obálkách časopisů a ženy její účes napodobovaly. Pak už byl jen krůček k tomu, aby blond střídala s černou podle toho, jak se jí zrovna zachtělo.

v 90. letech společně s Christi Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford a Tatjanou Patitz získaly oslovení topmodelky. K nejžádanějším sexsymbolům jim pomohl i videoklip k písni Freedom od George Michaela.

A právě v této době pronesla památeční větu v rozhovoru pro magazín Vogue: Nevzbudím se za méně než 10 000 dolarů na den.Věta je často nesprávně citována jako „nevylézám z postele za méně než…,“  či „nevstávám z postele za méně než…“

Zatímco většina topmodelek má slabost pro rockové hvězdy a naopak, tak Linda své muže tajila. Ví se, že měla poměr s hercem Kylem MacLachlanem nebo s francouzským brankářem Fabienem Barthezem.

Je matkou osmiletého syna Augustina Jamese. Čtyři roky tajila, kdo je jeho otec, pak vyšlo najevo, že je to francouzský miliardář Francois-Henri Pinault (53), který je ženatý s herečkou Salmou Hayek (48)! Linda se s ním pustila do soudního sporu o alimenty a dokázala, že jí musí měsíčně platit 48 tisíc dolarů (víc než milion korun).

Fotogalerie
18 fotografií