Módní podívaná, kterou předvedly hvězdy na červeném koberci před Metropolitním muzeem umění v New Yorku, stála za to. Stejně jako celebrity, které se rozhodly utratit za lístek mastnou sumu.

Zadaný dresscode: Čína splnily na jedničku BeyonceKim Kardashian, Rihanna a Sarah Jessica Parker. Přišly v oslnivých róbách, které okamžitě uchvátily ostatní hosty. Zpěvačka Beyonce navíc přišla pozdě a svým outfitem na sebe při přehlídce na červeném koberci strhla veškerou pozornost.

Beyonce oblékla šaty od Givenchyho s nahým efektem. Vypadala jako hvězda s přesně umístěnými drahokamy, které zakrývaly to, co zakrývat měly. Na nohách měla zpěvačka hnědé sandály a vlasy vyčesané do vysokého ohonu. Tím odhalila šaty v celé své kráse a její hříva nic nezakrývala.

Beyonce, hvězda večera
Autor: čtk

 Kim Kardashian dorazila v podobných, ale o trochu skromnějších šatech od Roberta Cavalliho. Také měly navozovat dojem nahoty, součástí byly krystaly stříbra a dlouhé bílé peří. Hvězda reality show se nehnula od svého manžela Kanyeho Westa a spolu tvořili sladěný pár.

Kardashian také přiznala na sociální síti, že inspirací při výběru šatů, které si na akci oblékne, byly šaty zpěvačky Cher. Ta podobný kousek oblékla v roce 1972. Kardashian i Cher se na Met Gala setkaly a jelikož jsou obě Arménského původu, měly si v průběhu večera o čem povídat. 

Kim Kardashian oblékla podobný model jako Beyonce. Tento měl na svědomí Roberto Cavalli.
Autor: čtk

 

Další hvězdou večera byla Rihanna, která se rozhodla zapůsobit ve žluté róbě Guo Pei s kožešinami. Rihanna se mohla pyšnit určitě nejdelší vlečkou. Asistovat jí museli tři pomocníci, aby se vůbec pohnula z místa. Za tu námahu však tyto šaty stály. 

Rihanna oslnila róbou s kožešinami.
Autor: čtk
 

Sarah Jesicca Parker nezklamala a přišla v krásných černých saténových šatech s výšivkami a červenými květinami, které byly vytvořeny designéry sítě HaM. Pokrývku hlavy vytvořil Philip Treacy.

Sarah Jessica Parker
Autor: epa

 

Na akci se ale objevily hvězdy, které výběrem svých šatů příliš neoslnily.

Lady Gaga ničím nepřekvapila, využila příležitost a oblékla šílený černo-bílý model návrháře Balenciaga s low-cut výstřihem. Boty na vysoké platformě s třpytivými prvky vyžadovaly, aby se při chůzi někoho přidržovala. 

Lady Gaga v modelu Alexander Wang
Autor: epa

 

Herečka Anne Hathaway na večer zvolila róbu Ralpha Laurena. Vypadala však, jako by si odskočila z natáčení Star Wars. 

Anne Hathaway v šatech Ralph Lauren
Autor: epa

 

Herečka a bývalá manželka Toma Cruise, Katie Holmes, na Met Gala dorazila v černých, třpytivých šatech z dílny návrháře Zaca Posena. S ním také přišla na akci.

Katie Holmes.
Autor: Reuters

  

Madonna a Kate Perry se k sobě na červeném koberci měly a laškovaly spolu pro potěchu fotografů. Obě dvě totiž oblékly šaty Moschino s prvky graffiti a navzájem spolu ladily.

Katy Perry s Madonnou laškovaly.
Autor: Reuters

 

Akce se zúčastnila i česká modelka Karolína Kurková. Ta umístila na sociální síť fotografii, jak se na večer připravuje. Na obličej si aplikovala zlatou výživnou masku, aby její pleť doslova zářila.

Karolina Kurková
Autor: Reuters, EPA, ČTK

Večera se účastnili i samotní návrháři. Často dělaly garde celebritám, které sami oblékali. Například Alicia Keys dorazila s Jean Paulem Gaultierem, dalšími v pořadí byli Tommy Hilfiger a Dee Hilfiger, návrhář Calvin Klein a Donna Karan nebo Zac Posen s herečkou Katie Holmes.

Více ve fotogalerii.

 

Fotogalerie
41 fotografií