Tisíce lidí s americkými, českými a belgickými vlajkami sledovaly dnes v Plzni víc než hodinovou přehlídku Convoy od Liberty, kterou vyvrcholil víkendový program Slavností svobody. Potleskem a pokřikem davy vítaly 300 kusů historické i současné vojenské techniky, pochodující pěšáky i nízké přelety stíhaček gripen a armádního dopravního letounu Airbus A319 CJ. Hlavními hvězdami přehlídky byla dvacítka veteránů z USA a Belgie, kteří Plzeň před 70 lety osvobodili.

Všímavým návštěvníkům ale neunikla jiná hvězda, která se přišla na tu slávu podívat. „Zcela inkognito se dnes procházel po náměstí Republiky, kde končil Convoy of Liberty slavný americký herec a můj velký oblíbenec William Fichtner,“ napsal na Facebook Richard Beneš, který se s hercem hned vyfotil.

William Fichtner (58) patří k tichým a nenápadným hollywoodským celebritám. Diváci ho mohli vidět ve filmech Armageddon, Černý jestřáb sestřelen, Temný rytíř či Elysium. Fichtner je také velkou seriálovou hvězdou. Natočil Útěk z vězení (Prisonbreak), Invazi a Bez hranic (Crossing Lines).

Poslední jmenovaný seriál se natáčel z velké části v Praze, kterou si herec zamiloval, a dokonce sem kvůli natáčení přestěhoval i svoji rodinu. Fichtner se párkrát objevil i na zápasech hokejového klubu HC Sparta Praha.

Fotogalerie
13 fotografií