Herečka o nemoci i o zákroku odstranění obou prsou informovala ve svém oficiálním prohlášení v úterý. Uvedla také, že již podstoupila rekonstrukční plastickou operaci, při níž dostala silikonové výplně. Na to, že je s Ritou něco v nepořádku, ukázala už její omluvenka z účinkování na Broadwayi. Začátkem dubna uvedla, že bude nějakou dobu chybět.

„Minulý týden jsem podstoupila oboustrannou mastektomii a rekonstrukci prsou poté, co mi byl diagnostikován invazivní lobulární karcinom. Svého milujícího manžela jsem měla celou dobu po svém boku a podporoval mě stejně jako celá rodina a přátelé,“ uvedla Rita, které první testy na rakovinu dopadly negativně. Až další vyšetření ukázaly nádor. Na testy šla preventivně proto, že se dozvěděla o svých dispozicích ke vzniku nádoru.

„Postupně se zotavuji a věřím, že brzy budu naprosto zdravá. Proč? Protože jsem to podchytila včas, protože mám skvělé lékaře a protože jsem podstoupila ještě druhé vyšetření,“ uvedla Hanksova manželka, která si s ním zahrála například ve filmu Samotář v Seattlu.

„Chci se se všemi podělit o to, že zajistit si druhý lékařský názor může být pro vaše zdraví zásadní,“ nechala se slyšet Rita Wilson, jež se za Hankse provdala v roce 1988 a má s ním dvě děti. „Nemáte co ztratit, když se necháte vyšetřit ještě jiným lékařem. Včasná diagnóza je základ,“ dodává se slovy podpory pro ostatní ženy, aby neváhaly a nechaly se vyšetřit.

Fotogalerie
3 fotografie