„Nová kolekce je plná puntíků, které vypadají podobně jako ty, které mám na těle. Během focení kampaně jsem si oblékla šálu, jejíž vzor dokonale odpovídal flíčkům u mého pasu. To mi přišlo strašně cool,“ smála se modelka během týdne módy v Paříži. Dnes už důvod k úsměvu má, v dětství to ale bylo jiné.

„Ve škole jsem si prožila peklo,“ přiznává Chantelle, která trpí nemocí vitiligo, kterou měl údajně i slavný Michael Jackson.

Chantelle si prošla šikanou jak na základní, tak na střední škole. Děti se od ní držely dál, protože se obávaly, že by od ní mohly nemoc chytit. Pokřikovaly na ni „zebro“ nebo „krávo“. Nenáviděla sebe a své tělo.

Měla deprese, chtěla se zabít, ale jednoho dne si jí všiml fotograf a pobídl ji, ať místo toho, aby své skvrny skrývala, je raději dává světu na odiv. Poslechla ho. Fotila se, dávala své snímky na internet a čím více lidí je vidělo, tím více si začínala sama sebe vážit.

Širšího obdivu se dočkala, když se účastnila soutěže Amerika hledá topmodelku. V současné době patří tato dvoubarevná kráska k nejvyhledávanějším modelkám a pro sezonu podzim-zima se stala tváří španělské značky módního oblečení.

Další netradiční modelové

Muž, nebo žena? Model Andrej Pejić si získal popularitu díky své ženské kráse
Autor: Profimedia.cz

Muž, nebo žena? Model Andrej Pejić si získal popularitu díky své ženské kráse.

Rick Genest neboli Zombie boy se proslavil svým potetovaným tělem v reklamě na krycí make-up
Autor: Profimedia.cz

Rick Genest neboli Zombie boy se proslavil svým potetovaným tělem v reklamě na krycí make-up.

Přednost ze své jinakosti udělala i černošská albínka Thando Hopa
Autor: Profimedia.cz

Přednost ze své jinakosti udělala i černošská albínka Thando Hopa.

Fotogalerie
18 fotografií