O tom, že šaty zmizely, dostala policie hlášení ve středu večer. Celé úterý herečka Lupita Nyong’o ve svém pokoji nebyla. Když se vrátila do hotelu London West Hollywood, šaty byly pryč. Vyšetřovatelé okamžitě začali s analýzou kamerových záznamů, které snad pomohou vypátrat, kdo a jak šaty odcizil.

Ačkoli cena sněhobílé róby z dílny Calvina Kleina byla odhadnuta na 3,6 milionu, experti na perly jejich celkovou hodnotu, kdyby měly být prodány jednotlivě, odhadli až na 240 milionů korun.

A to už je pořádný balík, pro který se zloději asi vyplatí rozstříhat šňůry perel na jednotlivé kuličky… Nic jiného mu nakonec asi ani nezbude. Kdyby chtěl šaty věnovat manželce nebo milence, je jisté, že by se na ni příslušníci jednotky rychlého nasazení vrhli, jen co vyjde ze dveří.

Není tajemstvím, že róby na podobné slavnostní večery bývají obvykle zapůjčené. Je možné, že se Lupita s návrhářským domem dohodla, že po Oscarech budou šaty její. Ať zněl předmět smlouvy na oscarovou róbu jakkoli, všichni doufají, že byla dobře pojištěná…

Fotogalerie
8 fotografií