Krom převládající ledové barevné škály byly letos dalším trendem Oscarů spousty perel a korálků. Mnohé z rób pak byly perličkami pošité a ozdobené tak, že víc by to už asi ani nešlo. Julianne Moore si oblékla bílé šaty bez ramínek s jemnými černými akcenty a své rezavé vlasy stáhla do drdolu. „Šaty pro mě udělal Karl Lagerfeld,“ pochlubila se.

Oscara za nejlepší ženský herecký výkon dostala Julianne Mooreová za film Still Alice, kde ztvárnila učitelku s Alzheimerovou chorobou.
Autor: Reuters

Také Marion Cotillard zvolila bílou barvu šatů – puntíkovanou róbu od Diora, která měla vzadu černé podkasání ve stylu gejši.

Róby na Oscarech: Marion Cotillard
Autor: Profimedia.cz

Patricia Arquette zářila v bílo-černých šatech na jedno rameno, kde nabíraný bílý živůtek doplňovala vypasovaná černá sukně. Jednoduše vyčesané blond vlasy jí dodávaly nádech řecké bohyně.

Róby na Oscarech: Patricia Arquette
Autor: Profimedia.cz

V bílé róbě bez rukávů od Calvina Kleina pošité perličkami zářil loňský objev, herečka Lupita Nyong'o, která se radovala, že už není pod stejným tlakem jako v loňském roce. „Napětí je pryč,“ řekla. „Můžu se jen obléknout a užít si to.“

Róby na Oscarech: Lupita Nyong'o
Autor: Profimedia.cz

V kombinaci bílé a stříbrné byla nepřehlédnutelná také zpěvačka Lady Gaga, která byla mezi účinkujícími na slavnostním večeru. Oblékla si šaty s bohatě nabíranou sukní, které vytvořil návrhář Azzedine Alaia – bohužel je ale doplnila jasně červenými rukavicemi, které by se podle některých komentátorů hodily spíš na mytí nádobí.

Lady Gaga
Autor: Twitter CTV

Odvážným výstřihem zaujala zpěvačka Jennifer Lopez. Od řady bílých rób se odlišila sázkou na světlé krémové šaty.

Róby na Oscarech: Jennifer Lopez
Autor: Profimedia.cz

 

Po krémových šatech sáhla i herečka Keira Knightley, která však vytáhla zajímavý květinový model s černými nápisy.

Róby na Oscarech: Keira Knightley
Autor: Profimedia.cz

To Scarlett Johansson předvedla dokonale štíhlou postavu ve smaragdově zelených přiléhavých šatech módního domu Versace.

Předávání Oscarů: Scarlett Johansson
Autor: Profimedia.cz

Z trendu světlých barev vybočila také britská herečka Rosamund Pike, která zářila v jasně červených šatech Givenchy s vysokým rozparkem vepředu.

Herečka Rosamund Pike je velkou kandidátkou na vítěze. Snímek Zmizelá ji možná Oscara skutečně přinese.
Autor: Twitter CTV

Po odlišné barvě sáhla také Sienna Miller v temně modrých šatech se špagetovými ramínky.

Předávání Oscarů: Sienna Miller
Autor: Reuters

Námořnickou modrou zvolila Jessica Chastain v šatech s vypasovaným, lesklým živůtkem, které těsně obepínaly boky a které zdobil vysoký rozparek. Podle online komentátorů ale vypadala příliš jako animovaná postavička Jessica Rabbit, i když její šaty jsou tradičně červené.

Předávání Oscarů: Herci Idris Elba a Jessica Chastain přichází na pódium
Autor: Reuters

Muži mají o něco menší manévrovací prostor než ženy a většina z nich se jednoduše drží klasických černých smokingů – letos v nich dorazili například Steve Carell, Michael Keaton či Ethan Hawke. Několik se ale pokusilo stereotyp alespoň trochu rozbít – J. K. Simmons tak ke smokingu doplnil elegantní černý klobouk. Herec David Oyelowo, který si podle řady pozorovatelů zasloužil přinejmenším nominaci za roli Martina Luthera Kinga ve snímku Selma, se na červeném koberci objevil ve vínovém smokingu od Dolce & Gabbana, zatímco vítěz v kategorii mužských herců v hlavní roli Eddie Redmayne zvolil temně modrou s černými akcenty.

Předávání Oscarů: sošku za nejlepší mužský výkon si odnesl Eddie Redmayne, který hrál ve filmu Teorie všeho tělesně postiženého vědce Stephena Hawkinga
Autor: Reuters

Fotogalerie
17 fotografií