Syn hvězdy kung-fu filmů Jackieho Chana Jaycee, který byl za drogový delikt odsouzen k šesti měsícům vězení a pokutě 2000 jüanů (7800 korun), byl propuštěn na svobodu. Informovala o tom čínská státní média.

Dvaatřicetiletý herec a zpěvák Jaycee Chan byl další z řady celebrit, které doplatily na tvrdou protidrogovou kampaň čínské vlády. Policie zadržela Jaycee Chana již v srpnu loňského roku. V jeho domě prý objevila 100 gramů marihuany, kterou herec údajně umožňoval kouřit i dvěma dalším lidem.

Ačkoli mu hrozily až tři roky za mřížemi, soud na počátku ledna mimo jiné na základě přiznání viny a projevené lítosti uložil Chanovi jen půl roku. Vzhledem k předchozímu pětiměsíčnímu pobytu ve vazbě se z vězení dostal už nyní.

Nelegální psychotropní látky zažívají zvláště mezi rozšiřující se městskou střední třídou v Číně v posledních letech nárůst popularity. Režim se proti nim snaží bojovat i za pomoci tažení proti celebritám přistiženým při jejich užívání či držení. Jackie Chan, který byl před šesti lety členem čínského protidrogového výboru a prováděl mezi mládeží protidrogovou osvětu, se již loni za delikt svého syna omluvil.