Angličanka známá především jako zlá čarodějnice Bellatrix Lestrangeová z kouzelnické série o Harry Potterovi se nechala zvěčnit nahá společně s tuňákem velkookým. Kolem 27 kilové ryby herečka svůdně obtočila nohy a hlavu tuňáka si položila na nahou hruď.

S bizarními akty Bonham Carter souhlasila kvůli podpoře charitativní akce FishLove (Rybí láska) nadace Blue Marine Foundation. „Jsem velká zastánkyně ochrany mořského životního prostředí,“ okomentovala svou účast herečka. Přiznala také, že větší problém než odhalení těla pro ni bylo dotýkat se tuňáka. Měla totiž z ryby velký strach, a tak na svou nahotu nestihla ani pomyslet.

Tuňák velkooký je jedním z mnoha druhů ryb, které trpí nadměrným odlovem. Carter podpořila kampaň na jeho záchranu také proslovem. „Bylo by smutné, kdybychom ve stáří popisovali tuňáka našim vnoučatům jako dnes ptáka dodo,“ nechala se slyšet herečka.

Helena Bonham Carter loni v prosinci oznámila rozchod s režisérem Timem Burtonem (56), se kterým žila 13 let. Právě v jeho filmech se Bonham Carter často objevovala, například ve snímcích Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů či Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street.

Fotogalerie
9 fotografií