Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 hvězd, které by se svým rodným jménem neuspěly: Kdo si ho musel změnit?

/
  • Devět hvězd, které by se svým rodným jménem neuspěly: Kdo si ho musel změnit?
    31. ledna 2015 ● 05:55

    Narodili se se jmény, která byla moc dlouhá, moc nudná nebo je už holt někdo jiný používal. Proto si vymysleli svá vlastní a zcela originální. Kdo všechno si musel nebo si schválně změnil pro slávu své rodné jméno? 

  • 1.

    Elton John (67)

    Elton John
    Autor: ČTK

    Jméno Elton John je pouze výkvět hudebníkovy kreativity. Když se tento zpěvák, klávesista a skladatel narodil, jeho rodiče ho pojmenovali Reginald Kenneth Dwight. Elton si však v roce 1972 jméno předělal na Elton Hercules John. Přičemž „Elton“ převzal po saxofonistovi Eltonu Deanovi, „John“ po britském bluesovém hudebníkovi a „Hercules“ bylo jméno koně z jeho oblíbeného televizního sitcomu Steptoe a Syn.

  • 2.

    Katy Perry (30)

    Katy Perry
    Autor: ČTK

    Když jí bylo šestnáct, její první gospelové album neslo název Katy Hudson. Protože původně se zpěvačka nechtěla svého jména Katheryn Elizabeth Hudson vzdát. Jenže to už bylo v době, kdy dcera Goldie Hawn (69), herečka Kate Hudson (35) byla dávno na scéně. Takže se Katy rozhodla změnit si své příjmení na dívčí jméno její matky – Perry.

  • 3.

    Vin Diesel (47)

    Vin Diesel
    Autor: Profimedia.cz

    Mark Sinclair Vincent si změnil jméno v době, kdy působil jako vyhazovač v newyorském klubu. Ze svého původního příjmení si tak herec „ukrojil“ začátek a vymyslel si tím nové křestní jméno.

  • 4.

    Miley Cyrus (22)

    Miley Cyrus
    Autor: Foto: profimedia.cz

    Miley se narodila jako Destiny Hope Cyrus, což sice asi zní více jako umělecké jméno, ale i tak si ho zpěvačka změnila. A důvod? Jako dítě totiž dostala přezdívku „Smiley“, jejímž zkrácením vzniklo Miley. Na Miley Ray Cyrus si jméno rebelka oficiálně změnila v roce 2008.

  • 5.

    Bruno Mars (29)

    Bruno Mars
    Autor: Profimedia.cz

    Je těžké si představit, že by všichni známého zpěváka oslovovali jako Peter Gene Hernandez. Bruno si změnil jméno rovněž proto, protože nechtěl být zaškatulkován mezi umělce, kteří zpívají jen latinu a španělskou hudbu. Navíc jméno Bruno byla v dětství jeho přezdívka.

  • 6.

    Ashton Kutcher (36)

    Ashton Kutcher
    Autor: profimedia.cz

    Hollywoodský herec se narodil jako Christopher Ashton Kutcher. Pravda, není to moc velká změna, ale Ashton své křestní jméno tak neměl rád, že si ho nechal v devatenácti letech vyškrtnout. Údajně proto, že slavných Christopherů už bylo až až.

  • 7.

    Lady Gaga (28)

    Lady Gaga
    Autor: profimedia.cz

    Každý ví, že Lady Gaga není pravé zpěvaččino jméno. Stefani Joanne Angelina Germanotta si umělecký pseudonym Lady Gaga vymyslela na základě písně skupiny Queen – Radio Ga Ga. Zpěvačka údajně přemýšlela, že by si nechala alespoň příjmení Germanotta (Stefani), ale nakonec uznala, že by si ji mohli lidé plést.

  • 8.

    Jay-Z (45)

    Jay-Z
    Autor: profimedia.cz

    Manžel zpěvačky Beyoncé (33) se narodil jako Shawn Corey Carter. Když však producent a rapper vyrůstal, všichni ho znali jako „Jazzy“. Jméno Jay-Z si navíc ponechal na počest svého učitele, rappera a producenta Jaz-O, stejně tak jako na památku metra linky J / Z v Brooklynu, odkud pochází.

  • 9.

    Rihanna (26)

    Rihanna
    Autor: Profimedia.com

    Zpěvaččino skutečné jméno je Robyn, ale barbadoská krasavice se rozhodla, že její prostřední jméno Rihanna je mnohem lepší jako umělecký pseudonym. Komu by se taky chtělo dlouze vyslovovat Robyn Rihanna Fenty...

  • 10.

    Nicolas Cage (51)

    Nicolas Cage
    Autor: Reuters

    Herec se narodil jako Nicholas Kim Coppola. Příjmení podělil po italském otci, ale Nicolas nechtěl, aby si ho lidé spojovali se slavným režisérem Francisem Fordem Coppolou (jeho strýc). Vybral si proto umělecké příjmení Cage podle postavy z marvelovských komixů Lukea Cage.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 22

mitoz: Kutcher taky nebyl vždy Kutcher. Původní příjmení jeho předka bylo Kučera. goo.gl/4hVmMV , goo.gl/qVYvs0

(01. 02. 2015 10:00)

mirkazam: maara666....hodně trapné. Co tím chtěl básník říci ????

(01. 02. 2015 08:20)

pgga: dalsi Cechacek Rihanna pochazi z Barbados..tedy NE z Ameriky jak dalsi Cechacek Voght..neco tvrdil ..halooo Chce to cist Cechacku vosapruz

(31. 01. 2015 23:39)

prvosienka: y Cirus,,,no tá teda vypadá

(31. 01. 2015 23:36)

vosavopruz: Rihanna pochází z Barbadosu a je to moc hezká žena,ale některé její písně se nedaj neposlouchat.Pozor at ti nepraskne Anča

(31. 01. 2015 23:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy