Jürgens byl dvakrát ženatý. Jeho první ženou byla fotografka Panja (75), se kterou zplodil dvě děti. Manželství vydrželo 25 let. S druhou ženou, Corinnou Reinhold, byl od roku 1999 do roku 2006.

Přesto se ale netajil četnými aférkami či románky, tím nejskandálnějším byl asi poměr s herečkou Jenny Elvers, které tehdy bylo pouhých 22 let, zatímco Jürgensovi 60. Jeho poslední partnerkou byla spisovatelka Michalea Moritz (43), která se k němu nastěhovala teprve letos v říjnu. Mezi přáteli se šušká, že Udo měl na dva tisíce milenek. „Zpíval, pil, miloval a žil,“ řekl o něm jeden z jeho známých.

Udo Jürgens byl pro Rakušany i Němce takovým velikánem jako pro nás 39násobný slavík Karel Gott. Jeho hity znějí už více než 50 let ze všech rádií a jeho portréty zdobily nejeden dívčí pokojíček. Teď je idol německy mluvících žen (dnes už převážně babiček) po smrti.

Jeho smrt Gotta zasáhla na cestě ze Slovenska. „Smutná zpráva mne zastihla během návratu domů ze Slovenska. Nikdy mu nezapomenu, že mi v roce 1968 napsal pro mou účast na Velké ceně Eurovize v Londýně, na níž jsem reprezentoval Rakousko, píseň Tausend Fenster (Vítám vítr v údolí). Výrazně tak napomohl mému prosazení na západoevropské hudební scéně. Obdivoval jsem jeho krásné písně, kterých během svého života napsal bezmála jednu tisícovku, i to, jak se během každého ze svých koncertů na sto procent oddával svému publiku. Byl právě uprostřed svého mamutího koncertního turné. Letos absolvoval 26 koncertů a 23 jich měl v příštím roce před sebou. Čest jeho památce,“ řekl Blesk.cz Gott.

Jürgens se i přes požehnaný věk těšil dobrému zdraví a nikoho ani v nejhorším snu nenapadlo, že se nedožije letošních Vánoc. Na příští rok plánoval turné, měl rozestavěný dům – na smrt tedy očividně nepomýšlel ani on sám. V neděli odpoledne ale během odpolední procházky ve švýcarském městečku Gottlieben zničehonic zkolaboval a v 16 hodin 25 minut byl prohlášen za mrtvého! Veškeré oživovací pokusy byly marné.