Letošní rok opravdu asi nebude zrovna tím šťastným pro zpěvačku Mariah Carey. Když v 90. letech debutovala jako nová hvězda, každý ji miloval. A to nejen pro její sexy postavu, ale především pro její typický a absolutně úžasný hlas. Ale kde ty časy jsou, zpěvačku teď trápí nejen její profesní život, ale i ten osobní. V dohledné době ji čeká velký rozvodový proces a tahanice o děti. A do toho teď sklízí jeden trapas za druhým. Do mysli svých fanoušků se zapíše především díky třem letošním kolapsům.

Velké a nepovedené turné

Mariah už není dvacet a hlasová i fyzická forma je pryč. Třebaže letos chtěla opět zazářit a vyšvihnout se mezi špičku, sklízí akorát tak samý posměch. Vše začalo jejím dlouho avizovaným turné, kde Mariah slibovala ohromnou show.

Ona to opravdu podívaná byla, ale spíše k pláči. Zpěvačka nebyla schopná zazpívat jedinou písničku bez chyby. Sem tam ji zradila paměť, sem tam zase hlas, a dílo zkázy pak dovršily její laciné rádoby sexy kostýmy, které ještě více podtrhly její kypré tvary. „Bylo to, jako když se na vás valí velký, funící vlak,“ napsal o koncertu Carey jeden z jejích fandů.

Trapas během rozsvěcování světel v Rockefellerově Centru

Jenže Amerika ráda odpouští a zapomíná. Takže na začátku prosince udělali pořadatelé jedné z největších předvánočních akcí obrovskou chybu. Při každoročním rozsvěcování stromku v Rockefellerově Centru měla jako hlavní atrakce večera vystoupit právě Mariah. Ale ouha, její příznivci se jí ani po třech hodinách nedočkali. Zpěvačka se následně omluvila, že vyřizovala dlouhý a stresující hovor se svým manželem, se kterým se právě rozvádí.

Pořadatelé její omluvy přijali a druhý den ji s velkou slávou postavili na pódium znova. Každý dychtivě čekal, až uslyší oblíbenou píseň „All I Want For Christmas Is You“. A když slavná zpěvačka konečně nastoupila na jeviště s kupou malých dětí, sklidila ohromný aplaus. Jenže to byl zřejmě jediný upřímný potlesk, kterého se v ten den dočkala.

Bez jakéhokoliv doprovodu Mariah začala zpívat oblíbenou vánoční píseň. Jenže místo toho, aby si posluchači užili jejího zpěvu, nechápavě zírali na pódium, ze kterého se ozývaly skřeky. Zpěvačka nezvládala žádné vysoké tóny, někdy ji hlasivky neposlechly vůbec a zcela vysadily. Jako „třešínka na dortu“ ji zradila technika, když zbylý hudební doprovod se vůbec nepustil.

Klobouk dolů, že Mariah i přesto zachovala chladnou hlavu a odzpívala celou píseň v podstatě sama s mikrofonem v ruce a bez doprovodu. Díky tomu se i v mrazivém počasí docela zapotila a během zpěvu musela odhodit svůj červený kabátek, jak jí bylo horko. 

Ztracená bota a potoky slz

Na další nepochopitelný výstup nemuseli fanoušci této kdysi popové divy čekat dlouho. Předevčírem během koncertu v New Yorku zpěvačka z nějakého neznámého důvodu během hodinového vystoupení ztratila jednu botu. Přesto jako pravý profesionál pouze v jedné lodičce s vysokým podpatkem pokračovala v nastartované show.

Jenže když začaly první tóny její balady „Hero“, zpěvačka začala plakat. Slzy jí stékaly po tvářích. A jak později sama zpěvačka řekla, za vše mohlo emoční vypětí, ve kterém se v posledních měsících nachází.

Aby toho nebylo málo, právě v průběhu písně „Hero“ spadla zpěvačce na zem krabička, která je spojena s jejím sluchátkem v uchu. Mariah přestala zpívat, orchestr přestal hrát. Naštěstí jí okamžitě vyběhl na pomoc její asistent, aby jí krabičku připnul zpátky na šaty. Mariah šťastně začala zase zpívat a fanoušci si oddechli. Nakonec ji podpořili velkým, povzbuzujícím potleskem.  

Fotogalerie
9 fotografií