O komunistech

I tehdejší papaláši se se slavnými rádi kamarádili a ukazovali. Měli nás rádi, zvali nás na akce. Pár těchhle hrůz jsme zažili, ale něco vám povím – proti těm dnešním to byli milí dědouškové. Byli to dobří lidé, v podstatě absolutně neškodní.

O změně režimu

Podlehli jsme euforii, když jsme zvonili klíči a mysleli jsme si, že vybudujeme nový svět. Gorbačov byl velmi šikovný člověk, který chtěl změnit socialistický systém na systém s lidskou tváří, ale vymklo se mu to z rukou. Stalo se to, co ani on nechtěl a to je to, co máme dnes – zku*vený kapitalismus, který nenávidím.

O rozdílu mezi kapitalismem a socialismem

Kapitalismus nemá morálku, socialismus ji měl! Byla tu vyšší instance, u které jste si mohli stěžovat. Ale dneska to nejde. Prostě kdo má prachy, ten si dělá co chce, a kdo je nemá, tak drží hubu, případně se nechá zašlápnout anebo zabít.

O politicích

Mečiar byl měkký, neuměl si dupnout. Já bych byl mnohem větší diktátor – takoví (když jsou spravedliví) mi imponují. Teď bychom potřebovali Husáka, ale toho nemáme. Byl moudrý, abnormálně schopný, trpělivý a pokorný.

O vlastní politické kariéře

Mečiar mi nabídl vstup do politiky. Nabídek bylo spoustu – i na ta nejvyšší místa. Mohl jsem být superpolitik.

O pirátech

Muzika je drahá, a proto se u nás nejlépe uživí piráti. Vydáme CD a o týden později už neprodáme nic, protože všechno prodávají oni. S tím se nedá nic dělat, protože piráti jsou nebezpeční a policajti si nenechají vybít celou rodinu, tak se radši tváří, že nic nevidí, a hotovo.

O výdělcích

Jediné peníze, které jsme vydělali, byly ze zahraničí. Proto jsme jezdili hrávat do Sovětského svazu. Odsud jsme si odvezli za tři měsíce sto dvacet tisíc! Takže jsme prachy celkem měli. Ne moc, ale prostě jsme si časem mohli koupit celkem slušné auto a nemuseli jsme řešit, jestli víno stojí dvacet dva nebo dvacet osm.

O drogách

Co šlo, to jsem vyzkoušel. Ale jediné, co se mi líbilo, byl kokain. Dokázal bych si představit, že bych na něm fungoval. Kokain má jednu výhodu – zvyšuje aktivitu. Na něm můžete tři dny a čtyři noci makat a pořád vám to jde a myslí. Sice pak musíte čtyi dny spát, ale ty dny předtím můžete makat. A to je na kokainu bomba!

O koncertování

Dneska už nehrajeme pod milion korun.  Ale taky to řešíme podle toho, jak moc se nám chce hrát – podle typu akce. Minimální cena lísku, aby byl ziskový – je dva a půl tisíce korun.

O muzice

Nesnáším ji, neposlouchám ji. Neznám ani lidi na slovenské hudební scéně. 

Fotogalerie
8 fotografií