Rakovinu tlustého střeva v nevyléčitelném stádiu mu lékaři diagnostikovali už před dvěma lety. Tehdy mu dali tři měsíce života. V tom okamžiku se Sam Simon zakousl všemi silami do života a rve se smrtí. Zatím vyhrává. Z tří měsíců jsou to téměř už dva roky, co nad nemocí vítězí.

Za tu dobu zcela přehodnotil svůj způsob života. Začal se věnovat charitě, rozjel projekt, který má za cíl nasytit chudé a lidi bez domova, spojil se s organizací na ochranu zvířat PETA. A právě této organizaci hodlá odkázat celé své dvoumiliardové jmění.

„Rakovina je nejsilnější zážitek mého života,“ nechal se slyšet Simon, který v roce 1989 stál spolu s animátorem Mattem Groeningem a Jamesem Brooksem u zrodu jednoho z nejpopulárnějších seriálů všech dob.

„Ukázali mi mé výsledky, snímky z CT a řekli mi, že to jsou snímky mrtvého muže,“ popsal v interview pro NBC. „Zeptal jsem se, jestli je to léčitelné. Doktor mi řekl, že jeho práce není mě vyléčit, ale udržet při životě,“ pokračuje Simon. „A odvedl skutečně ohromnou práci. Nikdy jsem nebyl šťastnější. Díky, doktore,“ dodal a pak zvážněl. „Rakovina je strašná nemoc. Bojuju s ní. Je to všechno, co o ní slýcháte. Je to boj, je to cesta,“ říká.

Simon nemá rodinu, nemá děti. Byl jednou ženatý, ale rozvedl se v roce 1991. Proto se rozhodl veškeré své jmění věnovat těm, koho nejvíce miluje – zvířatům. “Spojil jsem se s Ingrid Newkirk, zakladatelou PETA. Ona je pro mě doslova terapií. Naplánovali jsme spolu spoustu věcí,“ raduje se z posledních sil Simon. 

Fotogalerie
3 fotografie