Matilda se v pátek večer skvěle bavila na dětské halloweenské párty, kde měla spoustu kamarádů. Měla strašidelný kostým čarodějnice, na který se tolik těšila, všude byly dobroty, ale také vydlabané dýně se zapálenými svíčkami. Právě od jednoho strašáka zřejmě chytla její halloweenská pelerína a okamžitě začala hořet. „Vypadalo to jako ohnivá koule,“ popsali svědci.

Ve vteřině naštěstí zareagovali dospělí, kteří měli nad dětmi dozor. Matildu povalili na zem a válením po podlaze se ji snažili co nejrychleji uhasit. Dívenka utrpěla vážné popáleniny hlavně na nohách.

Její matka, oblíbená moderátorka britské BBC Claudia Winkleman, za dcerou okamžitě odjela do nemocnice a dlí u její postele ve dne v noci. Zrušila kvůli tomu také práci, v sobotu se neobjevila v dalším dílu anglické verze soutěže Stardance. „Dcera měla v pátek vážnou nehodu, při které utrpěla mnoho popálenin. Matilda má nyní tu nejlepší péči. Doufáme, že se brzy zcela zotaví,“ uvedli v prohlášení zoufalí rodiče.

Moderátorka má dceru Matildu s filmovým producentem Krisem Thykierem a ve stopách svých slavných rodičů jde už i děvčátko. Loni si zahrála malou roli družičky v komedii Dávám tomu rok.