Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Hrdinové seriálu M*A*S*H: Jak se na nich podepsal zub času!

/
  • Poslední díl legendárního seriálu M*A*S*H se natočil v únoru 1983.
    14. října 2014 ● 05:15

    Od poslední klapky legendárního seriálu M*A*S*H uběhlo už přes třicet let. Za tu dobu však příběhy z mobilní armádní chirurgické nemocnice vůbec nezestárly. Dodnes jsou vysílány po celém světě pořád dokola, někde dokonce i bez přestávky. Ale zatímco vrásky na obličeji kapitánu Hawkeyemu nebo majoru Houlihanové na obrazovce nepřibývají, na jejich představitelích se zub času už podepsal. Jak dnes vypadá „posádka“ nejúspěšnějšího seriálu všech dob?

  • 1.

    Alan Alda (78) alias Benjamin Franlin „Hawkeye“ Pierce

    Alan Alda
    Autor: Profimedia.cz

    Herec Alan Alda letos oslavil své osmasedmdesáté narozeniny. Ve své profesní kariéře měl hned dva obrovské vrcholy, jeden souvisel právě se seriálem M*A*S*H, po něm se herec trošku ztratil. Jeho další nástup přišel až v 90. letech, kdy na sebe upozornil rolí v seriálu Pohotovost, za kterou získal nominaci na cenu Emmy. Jeho největší comeback byl ve snímku Po čem ženy touží po boku Mela Gibsona a Helen Hunt.

  • 2.

    Mike Farrell (75) alias B. J. Hunnicutt

    Mike Farrell
    Autor: Profimedia.cz

    Přestože patřil už před seriálem M*A*S*H k vyhledávaným hercům, největší úspěch mu přinesla právě postava kapitána B. J. Hunnicutta. Tu začal hrát v roce 1975 a ani on sám nedoufal, že se udrží až do konce natáčení seriálu v roce 1983. Farrell napsal rovněž scénář k několika epizodám a některé podobně jako jeho kolega Alan Alda režíroval.

  • 3.

    Loretta Swit (77) alias Margaret Houlihanová

    Loretta Swit
    Autor: Profimedia.cz

    Za vrchní sestru Margaret získala dvě ceny Emmy. Loretta je rovněž výbornou zpěvačkou a tanečnicí. V době, kdy se natáčel seriál M*A*S*H, objevovala se v různých varieté a speciálních pořadech, kde mohla ukázat, že není „jen“ herečkou.

  • 4.

    David Ogden Stiers (71) alias Charles Emerson Winchester III.

    David Ogden Stiers
    Autor: Profimedia.cz

    Za své pompézní a nabubřelé vystupování v seriálu M*A*S*H si odnesl dvě nominace na cenu Emmy. Vedle role majora Winchestera se také prosadil v roli advokáta v televizním seriále Perry Mason. Od 90. let se začal spíše věnovat dabingu a své celoživotní lásce - hudbě. Stal se zastupujícím dirigentem Newport Symphony Orchestra a po celém světě oddirigoval více než 70 orchestrů.

  • 5.

    Jamie Farr (80) alias Max Klinger

    Jamie Farr
    Autor: Profimedia.cz

    Herec Jamie Farr, stejně jako jeho nejznámější role Maxe Klingera, pochází z Toleda. Původně jeho postava měla vystoupit pouze v jednom díle. Jenže jeho ztvárnění pseudotransvestity bylo tak dokonalé, že se jeho jednodenní natáčení protáhlo na jedenáct let.

  • 6.

    Gary Burghoff (71) alias Walter Eugen „Radar“ O'Reilly

    Gary Burghoff
    Autor: Profimedia.cz

    Gary je americký herec, režisér, hudebník a malíř. Role desátníka Radara se mu stala osudná. Vedle televizního seriálu si ji totiž zahrál v celovečerním filmu, ve dvou epizodách volného pokračování seriálu s názvem AfterMASH a poté i v pilotním díle seriálu W*A*L*T*E*R, kde se Radar stal policejním důstojníkem poté, co přišel o svou farmu.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 27

e.44:

(16. 10. 2014 02:54)

vosavopruz: doporučuju průhledný návlek na penis

(14. 10. 2014 19:44)

vosavopruz:  Jo Andrej byl v MASHI skvělej

(14. 10. 2014 19:41)

mortis69: Hele ty paseko.¨Válka v Korei¨nebyla válka,ale oficiálně policejní akcí nařízená OSN Takže až budeš zase hltat nějakej ten dokument,tak pořádně

(14. 10. 2014 14:35)

jete: pro sorese....ty zuby nemá vyndavací,ale našroubované.Je fakt,že ty bílé tlučou do očí.Mám také implantáty,ale není to poznat...prostě nesmí se trvat na bílé barvě,páč bílé zuby správně být nemají...zdravé zuby jsou trochu našedlé.

(14. 10. 2014 12:40)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy