Opravdu strašlivá nehoda se stala v noci 20. června 1999. Jožo Ráž ten den nahrával píseň Voda čo ma drží nad vodou, která se stala hymnou jeho fanoušků. Joža nakonec nad vodou něco podrželo – asi strážný anděl. Už rok po nehodě odehrál první koncert. A dnes žije normální život.

Vše ale mohlo být jinak! Z natáčení slavného songu vyrazil Jožo domů na motorce. Na světelné křižovatce u bratislavsého supermarketu mu ale Falk (52), který měl v autě partu německých inženýrů, nedal přednost. Srážka byla hrozivá. Zpěvák letěl vzduchem a po několika metrech dopadl přímo na beton. O jeho vážném poranění hlavy mluvil snad každý.

Když Falka po patnácti letech vypátrali novináři ze slovenského deníku Nový Čas nedaleko Stuttgartu, zmohl se jenom na „Och, bože.“ Za přestupek, který mohl skončit smrtí známého Slováka dostal jenom pokutu ve výši 4 500 marek (asi 62 tisíc korun). Tragická událost ho ale nakonec dostihla. Musel se odstěhovat z města, kde žil a změnit práci.

Zpěvák se probral z kómatu až po dvou měsících, musel se znovu učit chodit a postoupil několik operací – jedna z toho trvala dokonce 9 hodin! Falk – ale určitě i Ráž – na nehodu stále vzpomíná.  „Je to sice 15 let, ale na ten den myslím pravidelně. Hlavně když sám usednu na svou vlastní motorku,“ řekl exkluzivně pro Nový Čas Falk.

Fotogalerie
12 fotografií