„Nebojím se smrti. Jestli umřu, umřu, jestli neumřu, neumřu,“ nechal se slyšet pro španělský deník El Mundo zpěvák. „Smrt jednou přijde ke každému,“ řekl.

Zpěvákovi byla prý rakovina diagnostikována již před 18 měsíci. Od té doby byl několikrát dlouhodobě hospitalizován.  „Už ze mě čtyřikrát vyškrábli nádorové tkáně. Teď se zrovna cítím dobře. Jsem si vědom toho, že na některých fotkách z poslední doby nevypadám moc dobře. Ale to je z toho, co ta nemoc dělá s tělem. Nebudu se kvůli tomu nějak strachovat, odpočinu si, až budu mrtvý,“ dodal Morrissey.

První náznaky, že se zpěvákem není něco v pořádku, pronikly na veřejnost loni. Na začátku roku mu praskl vřed, v březnu měl oboustranný zápal plic, v červenci měl otravu jídlem a kvůli dýchacím problémům zrušil letos v červnu své americké turné.

Zpěvák je pověstný svými černými výroky. Týkají se konce jeho kariéry. „Jsem ve věku, kdy by člověk už měl s hudbou seknout. Všichni velcí skladatelé byli do 34 let mrtví. A já tu stále jsem a nikdo neví, co se mnou,“ nechal se v minulosti slyšet zpěvák. V současnosti má rozpracovaný román. „Doufám, že vyjde příští rok a budu-li mít štěstí, pak už s muzikou definitivně skončím, což bude pro mnohé lidi velké úleva,“ zakončil.