Jako jeden z nejslavnějších sexuálních symbolů na světě s sebou tento statut nesl mnohá úskalí. Herečka totiž trpěla velkými depresemi a uzavírala se před světem. Když pak bylo nejhůře, pokusila se o sebevraždu a to dokonce několikrát. To vše popisuje autor životopisů o známé herečce Jeffrey Robinson.

Byla velmi zmatená,“ popisuje Robinson. Právě díky tomu se často herečka uzavírala do sebe, byla osamělá a v depresích. Jediné světlo do jejího života přinesla až zvířata, které dokázala bezmezně milovat. „V jejím srdci není prostor pro lidi, je plné zvířat,“ nechal se slyšet auto životopisu.

Herečku Brigitte Bardot objevil jako mladou modelku režisér Roger Vadim, který z ní udělal sex symbol. „On ji naučil, jak být Brigitte, sex symbol,“ řekl Robinson. Právě režisér Vadim jí nechal obarvit vlasy na blond. Hned poté, co Bardot skončila svou profesní dráhu herečky, už nikdy si vlasy neobarvila. Jako brunetka poté dosti nekompromisně začala hájit práva zvířat.

Právě zvířata byla její jedinou láskou. Když jednou během natáčení filmu viděla osamělého psa, okamžitě se ho ujala. Jenže díky nadměrné péči jí tento pejsek po čtyřech dnech umřel. Tehdy se herečka zcela zhroutila, zamkla ve svém karavanu a celý den nevyšla ven. Štáb tenkrát ztratil celý natáčení den. Dnes se herečka zcela straní veřejného života a podle Robinsona se smířila s minulostí: „Když jsi nejkrásnější žena světa, budeš jí navždy. Když se totiž dívá na sebe do zrcadla, cítí klid právě v obrazu osmdesátileté ženy.“

Fotogalerie
11 fotografií