„Setkala jsem se s ní. Byla to hrozně milá holka. Ona tenkrát chodila s asistentem režie,“ popsala Blesku nezapomenutelné setkání při natáčení Tereza Brodská (46). „On se přišel představit, že je asistent, a měl na tričku vytištěný oči nějaké ženy. Říkala jsem mu, že jsou hrozně krásný, a on odpověděl – to je moje děvče, je Španělka a přijede sem,“ prozradila Tereza.

„Pak skutečně přijela asi na dva dny a byla hrozně miloučká. Taková skromná,“ řekla Brodská, která stejně jako ostatní herci netušila, že je s nimi na place taková hvězda. „Říkali mi, že je strašně slavná, ale my jsme to nevěděli. Ale pak byla z filmu bohužel vystřižená,“ zavzpomínala na setkání před patnácti lety Tereza.

Penélope tou dobou už měla za sebou průlomové úlohy ve filmech Na dno vášně režiséra Almodóvara či Dívka tvých snů. Z krásky, která kývla na roličku loučící se matky u vlaku, byl nadšený i režisér Matej Mináč (53). „Můj střihač Patrik Pašš mi ale řekl, že k sobě musím být čestný a položil mi sugestivní otázku, zda chci mít ve filmu hvězdu za každou cenu a odvést tím pozornost nesprávným směrem, anebo jestli chci jít po smyslu příběhu. V tom druhém případě, že musím scénu s Penélope vyhodit. A tak šla Penélope do koše a já si to dodnes často vyčítám...,“ prozradil režisér.

Penélope Cruz s asistentem režie Tomášem Obermayerem žila a dokonce se kvůli němu učila vařit i česká jídla! V roce 2010 se provdala za oscarového herce Javiera Bardema (45).

Fotogalerie
7 fotografií