Boje mezi celebritami začaly už na začátku srpna, kdy okolo 200 hvězd podepsalo dopis, který žádal, aby Skotsko nadále zůstalo pod vládou Anglie. K petici se přidal například bývalý člen kapely Beatles Paul McCartney (72), rocker Mick Jagger (71). Proti samostatnosti Skotska „lobuje“ i herec Michael Douglas (69) nebo herečka Judi Dench (79).

Stejně tak proti odtržení země károvaných pánských kiltů je i autorka kouzelníka Harryho Pottera J.K. Rowlingová (50), která své „NE“ veřejně publikovala na své webové stránce. Rowlingová je rodačka z Anglie, ale vzala si Skota a přes jednadvacet let žila v Edinburghu. A i přesto si myslí, že by země měla zůstat spojená.

Další, kdo se připojil k neodtrhnutí Skotska od Anglie, je hudební legenda David Bowie (67), který se vyjádřil: „Skotsko, zůstaň s námi.“ Přízeň k neodtržení Skotska vyslovil i fotbalista David Beckham (39). Herečka Emma Thompson (55) zase prohlásila: „Cítím se jako Skotka,“ ale i přes svou lásku k této zemi nechce skotskou samostatnost.

Na druhé straně pak stojí hvězdy, které podporují nezávislost své rodné hroudy. V čele nich je představitel Jamese Bonda herec Sean Connery (84). „Jako Skot s celoživotní láskou ke Skotsku a jeho umění se domnívám, že bychom si možnost nezávislosti neměli nechat ujít,“ prohlásil herec. K jeho názoru se kloní i britská módní návrhářka Vivienne Westwood (73) nebo filmový režisér Ken Loach (78). "ANO" skotské nezávislosti řekl tenista a vítěz Wimbledonu Andy Murray (27).

Fotogalerie
13 fotografií