V době, kdy je asi každé naše elektronické zařízení připojené k internetu, není nic jednoduššího, než aby vám veškerá data někdo ukradl. Přesto se tisíce, ba miliony lidí a mezi nimi i stovky celebrit, neustále fotí v ne zrovna vhodných situacích. Pak není nic zvláštního, když se sem tam nějaká ta fotečka odhalených prsou nebo zadečku objeví na internetu.

Aby se ale na internetu objevily desítky nahatých fotek 101 celebrit, to se  ještě nestalo. Mezi ty známější patří například herečky Jennifer Lawrence nebo Kirsten Dunst. Mnoho účtů celebrit bylo narušeno, ale fotky se na internetu zatím neobjevily. Neuvěřitelný útok na lidské soukromí mnoho hvězd potvrdilo na twitteru. Fotky hacker ukradl z úložiště iCloud společnosti Apple.

Takto prý vypadala plocha počítačového hackera
Autor: profimedia.cz

Na toto internetové úložiště se fotky většinou nahrávají automaticky, je pak možné mít k nim přístup z jakéhokoliv zařízení. Také ale není nic těžkého se do účtu různých lidí nabourat. Kromě celebrit tak teď má honičkou i společnost Apple – jejich zabezpečení očividně nestojí za nic. Šíření podpořily i servery jako reddit nebo 4chan, které jsou podobným obsahem proslulé.

Právní a mediální zástupci mnoha hvězd se vyjádřili jasně – jde o neslýchané narušení jejich soukromí. Většina z nich podala trestní oznámení, ale nedá se předpokládat, že by policie viníka našla. Nestalo se to totiž poprvé – internet se podobnými fotkami hemží už roky, tentokrát jde ale opravdu o velký únik „informací“. Myslíte, že se celebrity propříště poučí?

Komu hacker ukradl fotky?

Tohle jsou jména všech hollywoodských celebrit, jejichž účty byly vykradeny
Autor: archiv

Tohle jsou jména všech hollywoodských celebrit, jejichž účty byly vykradeny
Autor: Archiv