Gisele pojí k zákeřné nemoci ALS víc než dobročinnost, jako všechny ostatní. Na tuto nemoc centrálních mozkových buněk zemřel její strýc Milton, zabila také matku její kamarádky Charlene Lee. „Výzvu přijímám a plním pro jejich památku. Posílám peníze a zároveň akceptuji výzvu,“ říká Gisele na videu, které postovala na svůj Facebook.

Izraelská kráska se bez make-up v obyčejných kraťasích a tílku postavila na zahradu a vylila na sebe mísu ledové vody. Na výzvu následně nominovala obávanou a respektovanou šéfredaktorku americké edice magazínu Vogue Annu Wintour, slavného fotografa Mária Testina a zpěvačku Shakiru.

Video
Video se připravuje ...

Gisele Bündchen youtube.com

Ta také výzvu přijala i se svým partnerem, fotbalistou Gerardem Piquém. Zatímco on kýbl na Shakiru vylil kýbl co nejrychleji, ona si ho vychutnala a litry ledové vody na něj lila pěkně pomalu. Shakira také nominovala další lidi – zpěváka Coldplay Chrise Martina a – světe div se –papeže Františka! Přijme její výzvu? Uvidíme…

Video
Video se připravuje ...

Shakira a Gerard Pique youtube.com

Do výzvy se zapojil také herec Charlie Sheen a nebyl by to tento nepředvídatelný potížista, aby si pravidla trochu nepoupravil. Místo ledové vody na sebe nasypal bankovky v hodnote 10 000 dolarů, které hodlá na konto nemoci poslat. Za pár dnů, co výzva koluje světem, se vybralo už nejméně půl miliardy korun.

To zpěvačka Britney Spears dostala nominaci od své sestry a na oplátku vyzvala herce Adama Sandlera.

Video
Video se připravuje ...

Britney Spears Facebook.com

Zpěvačka Lady GaGa také měla něco extra. Vodu na sebe vylila ze stříbrné mísy. Seděla při tom zkroucená jako hadí žena na židli v průsvitném korzetu a s výrazným - voděodolným - make-upem. Když na sebe vodu vylila, ani necekla. Dokonce ani neřekla, koho vyzývá. To napsala pak až na sociální síti - rukavici hodila mimo jiné zpěvačce Adele.

Zpěvákovi Rickymu Martinovi byla studená voda málo, tak si ji ještě více ochladil kostkami ledu. Dělal hrdinu, ale když to na sebe zvrátil, řval jako tur. Za odměnu nominoval mimo jiné zpěvačku Kylie Minogue.

Video
Video se připravuje ...

Ricky Martin Facebook.com

Pikantní show předvedla zpěvačka Lilly Allen. Nejdřív to totiž vypadalo, že se hodlá polít vodou nahoře bez. Kýblík jí totiž zakrýval titěrné bikiny, které měla na sobě. Lilly však trochu podváděla, takový malý kyblíček, co na sebe převrhla, to by se ani nemělo počítat, nemyslíte?