Zprávu potvrdila hercova manželka. Rodina prostřednictvím médií poprosila o soukromí v této těžké chvíli. Jeho tělo bylo nalezeno v pondělí ráno v jeho kalifornském domě.   

Podle oficiální předběžné zprávy přivolaného koronera byla příčinou smrti sebevražda udušením. Zda to znamená, jestli se herec oběsil, zatím není zřejmé. „Příčinu smrti potvrdí až nařízená pitva a toxikologické testy,“ dodává ve zprávě koroner. Pitva by měla proběhnout během úterý.

Video
Video se připravuje ...

Maryl Streep, Mel Gibson a další: Co říkají na sebevraždu Robina Williamse? Tomáš Polák, Reuters

„Robin Williams dnes ráno zemřel. Dlouho dobu bojoval s těžkými depresemi. Je to náhlá a tragická ztráta. Rodina prosí všechny o respektování jejího soukromí,“ píše se v oficiálním stanovisku rodiny.

Dnes ráno jsem ztratila manžela a nejlepšího přítele. Svět přišel o úžasného umělce a krásnou osobnost. Jsem nejhlouběji zdrcena. Doufám, že si jej všichni připomenou ne kvůli jeho smrti, ale kvůli momentům radosti a smíchu, které dal milionům,“ nechala se slyšet jeho manželka Susan Schneider. 

Jedním z jeho posledních vzkazů, který poslal do světa prostřednictvím internetu, byla dojemná fotka s jeho dcerou, když byla malé dítě. Robin Williams jí 31. července přál Zeldě Rae k jejím 25. narozeninám. Williams měl celkem tři děti. Kromě Zeldy ještě Zacharyho (z manželství s první ženou). Když toto manželství krachlo, oženil se s chůvou svéhp prvního syna. Ta přivedla na svět právě Zeldu a Codyho (23). Susan Schneider byla hercova třetí manželka.

Robin Williams ještě touto vzpomínkovou fotkou stihl popřát své dceři k 25. narozeninám
Autor: instagram.com

Takhle reagovala Williamsova dcera jen pár hodin po smrti svého otce na Twitteru. Věnovala mu pasáž z knihy Malý princ.

Policie a záchranka byla do hercova domu přivolána těsně před polednem místního času. Byl jí nahlášen nález muže, který nejeví známky života. Když lékař přijel na místo, mohl pouze konstatovat smrt. „Muž byl identifikován jako Robin McLaurin Williams. Naposledy byl spatřen živý kolem desáté hodiny večerní v neděli,“ řekl mluvčí kanceláře šerifa. 

V tomto domě na pobřeží v San Francisku byl Williams nalezen mrtvý
Autor: archiv

Jen několik týdnů před svou smrtí nastoupil Williams odvykací léčbu ze závislosti na alkoholu. Na klinice v Minnesotě měl pobýt několik týdnů. Williams se se závislostí na drogách a alkoholu potýkal od 80. let. Vydržel dvacet let abstinovat až do roku 2006, kdy nastoupil odvykací léčbu. Podle jeho přátel ale v poslední době nebral žádné drogy a neholdoval ani alkoholu. Léčba byla prý zaměřena na odstranění příznaků přepracovanosti.

Robin Williams oslavil 21. července své 63. narozeniny. Touto fotkou si sám poblahopřál na Instagramu.

Internet a sociální sítě okamžitě začaly zaplavovat kondolence rodině a vyjádření smutku nad ztrátou skvělého herce, který se zapsal do pamětí diváků nezaměnitelnou dvojrolí ve filmu Táta v sukni. Za roli psychologa ve skvělém snímku Dobrý Will Hunting dostal svého jediného Oscara.

 

Komediální herec Steve Martin, který si s Williamsem zahrál ve filmu Čekání na Godota, napsal: „Nemůžu být více otřesen odchodem Robina Williamse. Byl to skvělý muž, herecký partner, obrovský talent a geniální duše.“

Manželka Ozzy Osbourna Sharon také sdílela jeden tweet: „Jsem tak nešťastná a zlomená z těch špatných zpráv. Moje myšlenky jsou s jeho rodinou. "

Herečka Mia Farrow: „Ne! Robine Williamsi, všichni tě tolik milovali! Strašné zprávy.“

„Byl jediným svého druhu. Vtrhnul do našich životů jako mimozemšťan, ale zasáhl každého z nás svou lidskostí. Dokázal nás rozesmát, dokázal nás rozplakat. Rozdával svůj nezměrný talent zdarma a s takovou štědrostí všem, kteří ho potřebovali. Od našich vojáků v boji po lidi na ulicích,“ napsal v oficiálním prohlášení Baracka Obamy Bílý dům.

„Robin byl bouře komediálního génia a náš smích byl hromem, který ho následoval. Byl to můj přítel a já nemůžu uvěřit, že je pryč,“ napsal režisér Steven Spielberg. 

Herečka Minnie Driver, která hrála s Williamsem ve filmu Dobrý Will Hunting:

Williams byl vynikající komediální herec. Za svou kariéru získal čtyři Zlaté glóby a dosáhl i na metu nejvyšší, když získal Oscara za film Dobrý Will Hunting (1998). Asi nejvíce ho proslavila jeho role v komedii Táta v sukni, zahrál si ale i v desítkách dalších jako například Jack, Dva v tom, Noc v muzeu, Jumanji, Táta špión, Svět podle Garpa, Dobré ráno, Vientame a další. Objevil se také v seriálu Přátelé. V roce 2015 se měl objevit na plátnech kin hned ve dvou filmech.

Video
Video se připravuje ...

Mrtvý Táta v sukni Robin Williams: Jeho nejlepší momenty! youtube.com