Před několika měsíci se Jana dověděla, že trpí neoperovatelnými nádory. Na mozku jich měla několik. Přestože si nikdo nedokáže představit, jak se Jana cítila, když jí lékaři tuto zdrcující zprávu oznámili, nezlomilo ji to. Bojovala. „Udělali jsme pro Janu sbírku, abychom jí pomohli,“ řekla slovenskému Novému Času jedna z maminek, která má své dítě ve stejné škole, kam chodí malá Sára.

Těžká nemoc dala ránu jejímu manželství. Otec Sáry to neunesl a rodinu opustil. V té době začaly existenční problémy Jany, které ji dohnaly až na úplné dno. Přesto nebyla sama. Byla obklopená rodinou a přáteli, kteří se jí všichni snažili pomoci. „Měla se odstěhovat ke mně, ale už nepřišla a nikdy už nepřijde,“ pláče Janina sestra Monika. „Vůbec nechápu, co se stalo. Vždyť se zdála být v pořádku. Muselo se jí stát něco hrozného, když se rozhodla toto udělat. Když jí nevyšlo zemřít pod vlakem, tak si to přece mohla rozmyslet. Ale ona to dokonala skokem z okna,“ dodala zdrcená sestra.

Jana zřejmě už nedokázala jít dál. Neviděla žádné východisko ze své zoufalé situace. „Upadala každým dnem. Už na Den matek vypadala zle. Ona tu rakovinu nezvládala. Neměli na jídlo, na šatstvo. Nosili jsme jim všechno, abychom jim to ulehčili. Byla na všechno sama,“ říká Janina kamarádka. Jako by toho nebylo málo. K tomu všemu se Jana musela vyrovnat i s pohromou, kterou minulý rok v jejím domě způsobil požár. „Vybuchl jim plyn a celý dům byl v plamenech. Poslední dni měla těžké. Trpěla a fakt to nezvládala,“ dodala na závěr, „ta choroba ji úplně zničila.“

Jana Belková byla slovenská herečka. V mládí se objevila v několika filmech, později se však herectví přestala věnovat. V neděli se rozhodla vzít si život. Autem vjela přímo pod jedoucí vlak. Srážku však přežila. Nejprve převoz do nemocnice odmítla, pak souhlasila a byla hospitalizována v 8. patře. Po třech hodinách vyjela do 12. poschodí a vyskočila z okna.