Ne každý musí být na Oscarech nutně za hvězdu díky svému vzhledu a šarmu. Stačí pořádně zařádit ve skříni, vytáhnout ty nejulítlejší módní kreace nebo splácat páté přes deváté a mluvit o nich bude celý svět.

To se stalo například herečce Whoopi Golberg, která svůj šílený model zprvu schovávala pod černobílé šaty. Jen co ale vlezla na pódium, vyhrnula si dlouhou sukni a módní kritiky šokovala pruhovanými podkolenkami nacpanými v červených střevíčkách.

Pobouření od kritiků se dočkal i saténový kalhotový úbor herečky Lizy Minnelli. Nevšedního outfitu si všimla i samotná moderátorka večera Ellen DeGeneres, která si do Lizy nechutně rýpla. „Dnes večer tu vidíme skutečného Kapitána Phillipse a také jednoho z nejúžasnějších travestitů předvádějící Lizy Minnelli, jakého jsem kdy viděla. Skvělá práce, pane. Je to skutečně ohromující,“ zavtipkovala drsně Ellen na adresu Lizy Minnelli.  

Minnelli byla pochopitelně v šoku, za to její sestra Lorna Luft se mohla popukat smíchy. Ellen všemu nasadila korunu, když se za Lizy běžela vyfotit na svůj telefon. Minnelli na ní pochopitelně házela kyselé obličeje. Elleninu urážku si nejspíš brala osobně.

Jakmile moderátorka vystřílela do publika všechny vtipné náboje, slavné herce a herečky pohostila umaštěnou pizzou. Jako první se do ní s chutí pustila Julia Roberts, pusu dokořán otevřela nad kouskem pizzy i Meryl Streep.

Velkým průšvihem na letošních Oscarech byly ufiknuté kalhoty rappera Pharrella Williamse. Místo smokingu se totiž objevil v saku s motýlkem a kraťasech. Konkurovat už mu mohl jen největší exot večera, a to krasobruslař Johnny Weir, který oslnil červený koberec svým bílým outfitem.

Nepřímý souboj o největší parádnice svedly i známé boubelky. Na fialovou krajku vsadila americká herečka Gabourey Sidibe, která svými šaty zastínila podobně širokou stylistku Adruitha Lee. Ta coby stylistka naprosto pohořela.

Video
Video se připravuje ...

Hollywoodská party aneb jak hvězdy paří! Tomáš Polák, Reuters, Music: danosong.com