Ve vytahaných teplácích, zaprskané mikině s neupravenými vlasy, bez make-upu zato s cigaretou v koutku obráží ve čtvrti Soho jeden noční bar za druhým. A ne sama, doprovod jí dělá její přítel, americký raper, který si říká Jay Electronica. Tak vypadá dědička jednoho z nejslavnějších a nejznámějších finančnických rodů se staletým rodokmenem, kterou přestalo bavit být distingovaná dáma z dobré rodiny..

Abych byla upřímná, byla jsem v naprostém šoku, když jsem ty fotky uviděla,“ prohlásila dlouholetá známá rodiny Rothschildovy. „Člověk nechce dělat ukvapené závěry, ale její zjev je dost znepokojující,“ řekla médiím tento týden.

Kate Rothschildová prošla velkou proměnou. Bylo jí 21 let, když se v romantických svatebních šatech v barvě slonovinové kosti a se subtilním věnečkem drobných kvítků ve vlasech vdávala za Bena Goldsmitha, taktéž synka z bohaté rodiny. Proti jeho majetku, který dosahuje hodnoty 9 miliard korun, vypadalo její půlmiliardové jmění jako věno Popelčino. Byla to svatba jako z pohádky, na které byly přítomny zástupy hostů z řad britské smetánky a aristokracie.

Všechno vypadalo jako idyla. Kate během manželství povila tři děti. Jejich manželství však zkrachovalo, když Goldsmith odhalil Katinu nevěru právě s raperem Jayem. Když si přečetl zamilované esemesky, které si Kate s Jayem vyměňovali, zapomněl na dobré vychování vštěpované učiteli prestižních soukromých škol a ve zlosti jí dal facku a rozkopal na ni dětské hračky, které ležely na koberci v pokoji, kde se manželé hádali. Za napadení manželky byl ve vězení. Mediálně velmi sledovaný rozvod následoval několik měsíců poté.

Z banketů na ulici

Kate, která vždy táhla k umění, po rozvodu rozjela svůj vlastní podnik. Začala spolupracovat s hudebním vydavatelstvím, u kterého produkoval svou hudbu Jay. Život mezi londýnskou bohatou společností vyměnila za chaos po boku Jaye. Zahradní slavnosti, bankety a plesy, kde se setkávala i se členy britské královské rodiny, vystřídaly divoké mejdany táhnoucí se až do rána. Ačkoli radost své rodině dělá pramalou, děti má střídavě ve své péči. „Kate žije dvojí život. Je skvělá matka, svým dětem naprosto oddaná. Když ale nemá mateřské povinnosti a je s Jayem, chovají se jako utržení ze řetězu,“ prozradil rodinný známý.

Přesně tomu nasvědčují fotografie z minulého týdne, kdy Kate táhla s očividně podroušeným Jayem ulicemi Londýna. Je na nich také vidět, jak se Jay pokouší dostat do zaparkovaného černého auta. Prý byl unavený a chtěl odjet domů. Kate mu v tom nakonec zabránila.

Dvojí život

Kate sice se svými třemi dětmi bydlí v domě za 600 milionů korun, když je s Jayem, jsou v jeho skromném téměř nezařízeném bytě, kterému podle svědků vévodí nahrávací zařízení a dekorace zastupují přeplněné popelníky, hory nádobí a police přetékající knihami.

Známí tvrdí, že Kate jen následuje hlas svého srdce, že nespoutané konvencemi a společenskými pravidly se jí lépe dýchá. Přestože s Jayem, který má dítě s německou zpěvačkou a vítězkou Grammy Eryhak Badu, prožívali loni rozkol, jsou nyní opět šťastně zamilovaní. Zatím je neohrožují negativní kritiky na Jayovu tvorbu, které se čas od času po vydání nové nahrávky vyrojí. Jaye podporuje také americká hvězda Jay Z, manžel Beycone.

Hodný miliardářský synek

Katiny vztahy s exmanželem se zlepšily od té doby, co se s miliardářským synkem Benem, který se i s novou přítelkyní přestěhoval do domu v blízkosti sídla svých rodičů, střídají v péči o děti. Jen s tím rozdílem, že Ben dál žije život, který se od něj očekává a příslušníky jeho společenské vrstvy nepobuřuje.

Rothschildovi

Jsou rozvětvená finanční dynastie, jejíž rodokmen sahá do 18. století. Jsou původem z Německa, ale svůj byznys v odvětvích bankovnictví či vinařství rozšířili po celé Evropě. Rodinné bohatství zpočátku udržovali dohodnutými svazky mezi bratranci a hlava impéria měla vždy zůstat ve Frankfurtu. Dnes mají své obchodní aktivity ve 42 zemích a věnují se také filantropii.

Goldsmithovi

Ben Goldsmith je finančník a filantrop, spoluzakladatel investiční skupiny WHEB. Je synem anglicko-francouzského finančníka a miliardáře Sira Jamese Michaela Goldsmitha. Jeho otec byl poslanec a majitel sítě luxusních hotelů.