Slavnostní večer Grammy si pro hosty v Los Angeles i diváky u televizních obrazovek nachystal pořádně pestrý a divoký hudební nášup. Vítězná skupina roku Daft Punk z Francie, kterou uvedl "Barney Stinson" ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku, dorazila jako duo robotů jak vystřižených ze Star Wars. Po celou dobu masky neodložili, robotické duo se však jistě zaradovalo z vítězství v pěti kategoriích. A na jednom pódiu se předvedlo nejen se zpěvákem Pharrellem, který je hlasem jejich singlu Get Lucky, ale také s jednou hudební legendou. Tou byl americký zpěvák a od narození slepý megatalent Stevie Wonder.

Ještě dlouho se bude hovořit o smyslném vystoupení zpěvačky Beyoncé (32). Ta začala skladbu Drunk In Love (Opilý v lásce) vsedě na barové stoličce, později se k ní přidal její manžel Jay-Z (44), ke kterému se vinula tak, že se divákům v sále zrychloval dech. Beyoncé se předvedla v punčochách od YSL se všitými Swarowského diamanty a smyslně černém body z dílen Nichole de Carle, v němž nádherně vynikla její nejštíhlejší postava za posledních několik let. Kakaová kráska má totiž za sebou 22denní veganskou kůru, díky které zhubla o šest kilogramů.

Sňatek 33 párů za dohledu Madonny

Jedním z vrcholů večera pak byl také sňatek 33 heterosexuálních i homosexuálních párů a to přímo během písně Same Love (Stejná láska). O tu se postaral objev roku - úspěšné duo rapper Macklemore a zpěvák Ryan Lewis. A na pódium s nimi vyrazila i královna popu Madonna a bojovnice za práva homosexuálů Mary Lambert. Madonna se přitom stala jedním z oddávajících!

Sedmnáctiletá hvězdička vyhrála píseň roku

Tipli byste tuhle dívku na sladkých 17 let? Patrně ani náhodou. Zpěvačka Lorde je přitom další z oceněných. Vyhrála v kategorii píseň roku - porotu uchvátil singl "Royals". Pochází z Nového Zélandu a její pravé jméno je Ella Yelich-O´Connor. Je dcerou novozélandské básnířky Sonji Yelich a od malička se účastnila nejrůznějších pěveckých a talentových soutěží. Svou první smlouvu s vydavatelstvím Universal podepsala ve třinácti letech, v listopadu 2012 vydala EP The Love Club, ze kterého právě Royals vychází. 

Půlka Beatles na jednom pódiu

Na párty zvané Grammy si však letos našli své nejen mladí fanoušci, ale i staromilci. To když se na pódiu sešla půlka legendárních Beatles - Paul McCartnery (71) a Ringo Starr (73). Na jednom pódiu se sešli po dlouhé době, jednou z posledních příležitostí byly sedmdesátiny Ringa, který na Grammy tradičně sedl za bubny, zatímco Paul vyměnil kytaru za piáno. Zahráli skladbu Queenie Eye, na kterou si s chutí zatancovala i přítomná Yoko Ono (79), vdova po Johnu Lennonovi (†40). McCartney však vystoupil také s bývalými členy rockové kapely Nirvana.

Nejlepší album: Daft Punk (Francie)
Nejlepší nahrávka: Daft Punk
Nejlepší píseň: Lorde (Nový Zéland)
Objev roku: Macklemore & Ryan Lewis (USA)
Nejlepší album (pop vocal): Bruno Mars (USA)
Nejlepší album (R&B): Alicia Keys (USA)

Nejlepší popový duet: Daft Punk a Pharrell Williams (Francie/USA)
Nejlepší výkon v rocku: Imagine Dragons (USA)
Nejlepší rocková píseň: spolupráce Paula McCartneyho, Davea Grohla, Krista Novoselica
Nejlepší metalové vystoupení: Black Sabbath (VB)
Cena za celoživotní dílo: The Beatles

Celkem se udělily Grammy v 82 kategoriích...