Anastacia nemá lehký život, dvakrát jí byla diagnostikovaná rakovina prsu, dvakrát nad touto zákeřnou chorobou vyhrála. Musela ale podstoupit těžkou operaci, při které jí lékaři prsa odstranili. Následně si nechala vytvořit ňadra umělá. Cítí se opět jako žena, která své poprsí hrdě vystavuje.

Na večírku, který předcházel udílení cen Grammy, se Anastacia objevila v černých šatech, které měly velmi odvážný výstřih. Ten odhalil jizvy po operacích, a je proto otázkou, jestli volba tohoto outfitu byla vhodná.

Je jasné, že jizvy po oboustranné mastektomii jsou jen malou cenou za záchranu života a zpěvačka má právo na to odhalit ze svého těla, cokoli bude chtít. Nebo snad chtěla neskrývanými jizvami upozornit na problematiku rakoviny prsu? To je se jí povedlo každopádně.

Anastacia není jediná, která podobnou operaci podstoupila. Minulý rok se ke stejnému kroku odhodlala i sexbomba Angelina Jolie. Také podstoupila oboustranné odstranění prsou a následnou výplň silikony. Angelina však na oficiální akce chodí většinou s rafinovaným uzavřeným výstřihem, popřípadě v korzetových šatech, a jizvy po zákrocích neukazuje. V soukromí si však vyjde ráda bez podprsenky, protože její nové trojky dokonale drží tvar.