„S Richardem Burtonem a Richardem Harrisem jsme odstartovali divoká šedesátá léta,“ řekl jednou v rozhovoru irský bouřlivák Peter O’Toole, kterého proslavila role v legendárním eposu Lawrence z Arábie, za kterou dostal první nominaci na Oscara. O’Toole i Burton získali za film Burton oscarové nominace. Oba později přiznali, že při natáčení tohoto snímku byli v jednom kuse na dranc. „Chlast je droga, která nejvíce pobuřuje, proto jsem si ji vybral,“ pronesl před lety.

To, jaký byl O’Toole divočák a živel, naznačuje historka z natáčení filmu Lev v zimě. O’Toole měl nehodu na lodi, při které si uřízl kus prstu. Odřezek prý polil brandy a pak si ho nasadil zpět na prst a zabandážoval, aby se chytl. Když po několika týdnech obvaz sundal, zjistil, že si ten kousek na prst přiložil obráceně.

Později se k O’Toolově pijácké partičce přidal také herec Michael Caine. Po prvním divokém mejdanu s O’Toolem se prý probral v cizím bytě po dvou dnech alkoholového deliria. Když se pak vrátili spolu do divadla, manažer oznámil, že jim byl doživotně zakázán vstup do blízké restaurace. Caine se ptal, co se dělo. „Nikdy  nechtěj vědět, co jsi prováděl,“ odpověděl mu na to zkušený flamendr O’Toole.

Když O’Toole pro změnu vyrazil na tah s australským hercem Peterem Finchem, majitel irské hospody jim odmítl nalít, protože bylo po zavíračce. O’Toole vytáhl šekovou knížku a začal vypisovat šek s tím, že hospodu okamžitě kupuje. S majitelem to pořádně zacloumalo, k obchodu nikdy nedošlo a z majitele a O’Toola se stali přátelé. Když majitel hospody zemřel, oba herci dorazili na jeho pohřeb. Přišli však k úplně jinému hrobu.  

O’Tool se později však alkoholu kvůli zdravotním problémům vzdal úplně. Na pijácké historky však vzpomínal stále. „Miloval jsem pití. Když jsem se ráno probudil a byl jsem zničehonic v Mexiku,“ vyprávěl herec ve své životopisné knize.

O’Toole, který většinu života snídal whisky a francouzskou cigaretu, zemřel v sobotu v londýnské nemocnici po dlouhé a těžké nemoci.