Smrt Paula Waldera potvrdil jeho mluvčí Ame Van Iden.  Nehoda se odehrála v sobotu odpoledne, dle všeho za ni mohla vysoká rychlost. Porsche vyletělo ze silnice a do stromu, který auto doslova přeřízl. Vůz pak začal hořet. 

Svědci nehody popisují, jak se snažili oběma mužům v autě pomoct, ale marně.  „Všichni jsme popadli z aut hasicí přístroje a hned jsme šli hasit. Auto pohltily plameny. Nedalo se nic dělat. Uvěznilo je to tam. Všichni se snažili pomoct, ale nešlo to,“ popisuje svědek událost.

„Přibíhali další a další lidé. Lidé z obchodu popadli hasící přístroje a pokoušeli se plameny uhasit.  Pak jsme vylomili dveře, chtěli jsme nějak přervat pásy. Riskovali jsme naše životy, abychom jim pomohli, ale byli tam uvězněni, prostě to nešlo" říká další svědek.

Někteří poznali ve spolujezdci hvězdu Rychle a zběsile Paula Walkera. Další svědci potvrdili, že viděli, jak z nedaleké akce milovníků aut v červeném Porsche odjel jako spolujezdec. Fanoušci teď truchlí. Walker zemřel během natáčení sedmého dílu Rychle a zběsile, které mělo jít do kin příští rok.