Prestižní ceny Emmy se jako již tradičně předávaly v neděli v americkém Los Angeles. Tu vůbec nejblyštivější za nejlepší seriálové drama získal seriál o drogových dealerech Perníkový táta (Breaking Bad). Nejlepším komediálním seriálem je pak Taková moderní rodinka (Modern Family), příjemné a úsměvné rodinné drama, ve kterém si roli táty a dědy střihl i známý Ženatý se závazky "Al Bunda", tedy herec Ed O´Neill, kterému seriálovou manželku hraje kolumbijská kráska s bujným dekoltem Sofía Vergara. 

Dalším z vítězů večera se pak stal televizní film Liberace! se stárnoucím švihákem Michaelem Douglasem v roli známého klavíristy, jenž zemřel v roce 1987 na AIDS. Roli jeho milence si střihla další známá herecká tvář Matt Damon. Film z produkce HBO získal hned tři Emmy - pro nejlepší minisérii nebo film, pro nejlepšího herce v minisérii nebo filmu (Michael Douglas) a nejlepšího režiséra miniseriálu nebo filmu (Steven Soderbergh).

Nejlepší herečkou v dramatickém seriálu se pak stala představitelka agentky CIA Claire Danes ze seriálu Ve jménu vlasti (Homeland). Bez ceny pak nezůstal ani Jim Parsons alias Sheldon z populární Teorie velkého třesku (Big Bang Theory), který dostal Emmy za nejlepšího komediálního herce.

Fotogalerie
26 fotografií