Michael Christian získal od svého zaměstnavatele, australské rádiové stanice Network Southern Croos Austereo, cenu Nejlepšího moderátora. O tom, že cena všechny přinejmenším zaskočila, není pochyb.

Michael Christian a jeho kolegyně Mel Greig stáli loni v prosinci za žertovným telefonátem do nemocnice, ve které v té době byla hospitalizována těhotná manželka prince Williama, vévodkyně z Cambridge, Kate Middleton.

Zdravotní sestra Jacintha Saldanha i přes Michaelův podezřelý přízvuk moderátorovi odhalila detaily o zdravotním stavu těhotné vévodkyně. O pár dní později pak byla Saldanha nalezena oběšená ve svém bytě.

"Odměnit někoho tak krátce po tak nešťastné události, je prostě otázka velmi špatného vkusu", okomentoval udělení ceny australský ministr pro komunikaci Stephen Conroy.

Vtipálek Michael Christian si cenu i zájezd do Los Angeles pochvaloval. "Nehledě na to, co se v předešlých měsících stalo, jsem stále na vrcholu hry. Je to dobrý pocit vidět své jméno na prvním místě", okomentoval událost pro australské rádio Dj.

Rádiová stanice, která cenu za nejlepšího moderátora Christianovi udělila, se s vlnou kritiky vyrovnala po svém. Rodině zemřelé Jacinthy Saldanhy věnuje částku 10 milionů korun.

Fotogalerie
5 fotografií