Hvězda Základního instinktu odhalila další část svého soukromí a zveřejnila pravděpodobný důvod rakoviny hrtanu, na kterou herec před třemi lety málem zemřel.

V překvapivě otevřeném rozhovoru pro časopis Guardien Douglas na otázku, zda lituje kouření a pití, které ho celý život provázelo a mohlo být jednou z příčin rakoviny hrtanu, odpověděl: "Ne, protože bez toho, aniž bych chtěl zabíhat příliš do podrobností, obzvláště tento druh rakoviny je způsobený tzv. HPV (lidský papilomavirus), který je přenosný orálním sexem."

Manžel Catherine Zeta-Jones v rozhovoru nadále uvedl, že měl strach, zda jeho rakovinu nespustily problémy se synem, ale později došel k závěru, že příčinou pravděpodobně byl orální sex. "A pokud virus v sobě máte, orální sex je také nejlepším lékem", rozpovídal se pro Guardien Michael Douglas.

Za zmínku jistě stojí, že jeho teorii potvrdil také vedoucí lékař prestižní německé kliniky Giesen Prof. Dr. Jens P. Klusmann, podle kterého promiskuita a zvýšená sexuální činnost skutečně vedou k rakovině úst a hrtanu.

Americkému herci byla rakovina diagnostikována v srpnu 2010 a v tuto chvíli se podle všech informací znovu těší zdraví.

Fotogalerie
3 fotografie