Debbie Martin byla mladší sestra matky Jolie, herečky Marcheline Bertrand, která zemřela před šesti lety ve věku 56 let na rakovinu vaječníků. Jolie se kdysi zmínila o tom, že předci z matčiny rodiny se nedožívali vysokého věku. Její babička a matka Bertrand zemřela v 45 letech.

Upadla do komatu, ze kterého se již neprobrala

Debbie upadla minulou středu do komatu. Lékaři prohlásili, že jí již nedokážou pomoci. U jejího lůžka se až do samotného konce střídali členové rodiny slavné herečky. „Je to láska mého života, ale je to otázka hodin. Je bojovnice. Raději jsem ale zavolal Angelině, abych jí řekl, co se děje,“ prohlásil Ronald Martin, strýc Jolie.

Brad byl Angelině oporou

Jolie prozradila, že se k oboustranné mastektomii, tedy odstranění prsů rozhodla poté, co lékaři odhadli, že z 87 procent jednou onemocní rakovinou prsu. Riziko, že dostane rakovinu vaječníků, je u ní padesátiprocentní. „Bylo to odvážné rozhodnutí,“ prohlásil o zákroku její partner Brad Pitt. „Byl mi milující oporou,“ opáčila mu herečka. Podle Světové zdravotnické organizace ročně umírá na rakovinu prsu 458.000 osob.

Fotogalerie
7 fotografií