Hvězda snímku Lara Croft: Tomb Raider se uchýlila k odstranění prsou, protože ji doktoři varovali, že kvůli zmutovanému genu BRCA1 je velká pravděpodobnost, že u ní propukne rakovina. Zákeřná nemoc přitom připravila o život její matku Marcheline Bertrand (†56) v roce 2007.

Lékaři zachránili bradavky i prsní dvorce

Angelina si nechala odstranit oba prsy. Chirurgové jí odstranili prsní tkáň i lymfatické uzliny, ale podařilo se jim při náročných procedurách, které herečka podstupovala během února až dubna, zachovat, kůži, prsní dvorce a bradavky. Jestli ale byla zachována jejich citlivost a Angelina nepřijde o kus rozkoše ze svého intimního života, není známo.

Odstranění vaječníků

Při závěrečných operacích byly Angelině vloženy do prsou implantáty a herečka je s výsledkem spokojená. Její strach z rakoviny je stále velký a naznačila již, že v úvahu připadá i odebrání vaječníků. „Začala jsem prsy, protože riziko rakoviny prsou jsem měla vyšší než rakoviny vaječníků, a proto, že tato operace je složitější,“ prohlásila herečka. O co vše ji strach ze zákeřné choroby ještě připraví?

Fotogalerie
8 fotografií