Hanneman hrál na kytaru při nahrávání všech desek Slayer Koncertovat se skupinou nemohl už od roku 2011.    „Zřejmě víte, že Jeffa pokousal pavouk, ale pravděpodobně nevíte, že pár dní poté, co šel na pohotovost, nabraly události rychlý spád,“ napsala skupina v dopise na rozloučenou, ve kterém vyjadřuje Hannemanovi soustrast.

Hrozila mu amputace ruky

„Uvažovalo se, že mu lékaři budou muset amputovat ruku a nevěděli jsme, zda to zvládne. Na několik dní jej doktoři uvedli do kómatu a prodělal několik operací, během nichž mu z paže odebírali umírající tkáň. Byl na tom opravdu špatně,“ napsali Slayer fanouškům.

Učil se znovu chodit

„Po propuštění z nemocnice se musel naučit znovu chodit, prodělal několik bolestivých transplantací kůže a chodil na rehabilitace, aby znovu posílil ruku. A nejlepší bylo, že začal znovu hrát na kytaru,“ pokračují členové skupiny v dopise. Jeff se pak dokonce zúčastnil několika zkoušek.

Zemřel v nemocnici

„Zdrcení Slayer s lítostí oznamují, že jejich spoluhráč a bratr Jeff Hanneman zemřel kolem jedenácté hodiny dopolední poblíž svého domova v jižní Kalifornii. Hanneman byl v místní nemocnici, když mu selhala játra. Přežila ho jeho žena Kathy, sestra Kathy a bratři Michael a Larry. Bude nám moc chybět,“ dodala kapela ve svém prohlášení.

Fotogalerie
5 fotografií