Smutná zpráva se objevila na oficiální stránce zpěvačky na sociální síti Facebook. „Bohužel,  Anastacii diagnostikovali rakovinu prsu už podruhé poté, co v roce 2003 přežila boj s touto chorobou,“ uvádí stránka. Už 6. dubna měla zpěvačka odstartovat své turné v Londýně, všechny evropské koncerty však musela až do odvolání zrušit.

Cítím se hrozně

„Cítím se hrozně, že musím zklamat své úžasné fanoušky, kteří se těšili na turné It's A Man's World. Jejích zklamání mi láme srdce,“ dodala Anastacia, která má za sebou oslnivou kariéru. Prodala více než 10 milionů alb a koncertovala po celém světě. Ukázala se i v Praze i Bratislavě, zazpívala si s Paulem McCartneym, Celine Dion či Eltonem Johnem. Anastacia je odhodlána nad nemocí vyhrát. Je prý velká bojovnice a má teď jediný cíl, uzdravit se.

Její boj s rakovinou

Anastacia poprvé zjistila, že má rakovinu v lednu 2003. Šla na mamograf kvůli vyšetření před chirurgickým zmenšením poprsí a tam se tu otřesnou zprávu dověděla. Šlo o agresivní a rychle se šířící formu rakoviny. Nestáhla se do sebe, ale hned začala bojovat. Podstoupila sedmihodinovou operaci levého prsu a pak i ozařování. Když se dověděla, že rakovinu překonala, založila nadaci  The Anastacia Fund, které cílem je vzdělávat ženy o rakovině prsu a o potřebě pravidelných prohlídek.