I když v titulku měl seriál jen slovo »přátelství«, nakonec stejně všichni skončili v posteli. Dohromady měli 85 milenců a milenek, což je v šesti lidech celkem slušný výkon. Ale v soukromí to až taková sláva nebyla.

Tohle jste nevěděli:

- Courteney Cox měla hrát původně roli Rachel, ale po přečtení scénáře si vybrala raději postavu Moniky.

- Když šel Matt LeBlanc ke konkurzu, měl u sebe 11 dolarů. Za první šek si koupil večeři.

- Joeyho hláška „Jak to jde?“ byla zvolena čtvrtou nejlepší v historii seriálů časopisem TV Guide. Přitom ji Joey začal používat až ve čtvrté sérii.

- Třicetivteřinové reklamy v průběhu posledního dílu se v Anglii prodávaly za 1,2 milionu liber. Nejdražší reklama v historii britské televize, s výjimkou sportu.

- Nikdo z Přátel nebral nikdy víc peněz než jiný. Začínali s 22,5 tisícem za epizodu a končili s 1 milionem dolarů za epizodu. Herci si mezi sebou dali ústní dohodu, že o peníze budou vždy žádat společně.

- Ledničky v bytech Moniky a Joeyho byly funkční. V té u Moniky měl štáb schované pití a další občerstvení.

- Socha psa, kterou si koupil Joey, patří ve skutečnosti Jennifer Aniston, která ji dostala jako dárek a nabídla ji do seriálu.

- V seriálu se objevilo celkem osm držitelů Oscara. Charlton Heston, Sean Penn, Susan Sarandon, Helen Hunt, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Robin Williams a George Clooney.

Fotogalerie
8 fotografií