I přes to však Washingtonské kongresové centrum, kde se konal jak ples prezidentský, tak ples pro vrchního velitele armády, navštívilo podle odhadů na 44 tisíc lidí.

Prezidenta, který měl být hlavní hvězdou večera, v nádherné rubínové róbě od návrháře Jasona Wo, střevíčkách kultovní značky Jimmy Choo, s diamantovým prstenem od Kimberly McDonald a s novým šik účesem, však zastínila první dáma Ameriky Michelle Obama, která na pódiu kongresového centra přímo zářila štěstím. Hrdý manžel, který měl za úkol svou dámu vyzvat k prvnímu tanci na ní nepřestával pět ódy.

"Dnes tu mám rande. Se ženou, která mě každý den inspiruje, dělá mě lepším mužem i lepším prezidentem, s ní jsem jako v nebi. Kvality prezidenta Ameriky zpochybnil už leckdo, kvality její první dámy nezpochybňuje nikdo. Dámy a pánové přivítejte mou lepší polovičku a taneční partnerku Michelle Obama," vyzval romanticky prezident svou ženu k prvnímu tanci.

Ani při skladbě "Let's Stay Together" od soulového zpěváka Ala Greena, kterou zazpívala několika cenami Gremmy ověnčená zpěvačka Jenniffer Hudson, Obama nešetřil něžnostmi. Svou ženu políbil a něžně hladil do té doby, než byl nucen svou taneční partnerku vystřídat. Taková romantika se opravdu může stát jen v Americe.

Na oslavách a dcerách šetří, za manželku utrácí

Ač se to na první pohled nemusí zdát, oslavy k inauguraci 44. prezidenta Spojených států amerických byly podstatně skromnější, než v letech minulých. Žádný veliký koncert pro veřejnost na schodech Kapitolu, podstatně méně pozvaných celebrit a ani žádná rozmazlená prezidentská dceruška v šatech za nehorázné sumy. Dcery Baracka Obamy jsou skromné, pohledné dívky, které podle vzoru britské vévodkyně Kate, klidně obléknou šaty z konfekce obchodního řetězce H&M za 50 liber (v přepočtu cca 1500 korun).

Jediné, za co je prezident Obama ochoten utrácet, je jeho krásná žena Michelle. Ta, stejně jako při inauguraci před čtyřmi lety, vsadila na šaty od návrháře Jasona Wo a udělala dobře. Spolu s diamantovým prstenem a střevíčky Jimmy Choo vytvořily ze své nositelky rubínovou bohyni.

Fotogalerie
13 fotografií