American Music Awards (AMA) jsou druhým nejvýznamnějším oceněním v americkém hudebním průmyslu po hudebních cenách Grammy. Jejich vítěze určuje jedině internetové hlasování fanoušků a oznamování cen bylo tradičně doprovázeno velkolepou tříhodinovou hudební show.

Teprve devatenáctiletý zpěvák se stal největší hvězdou večera v Los Angeles. Jelikož se zpěvák nedávno rozešel se svou přítelkyní zpěvačkou Selenou Gomez, přišel v doprovodu své půvabné matky, která byla na svého syna náležitě pyšná.

Bieber, který proměnil i druhou a třetí nominaci - nejpopulárnější popový umělec a nejlepší popové album roku, označil své vítězství za odpověď těm, kdo jej odepisovali jako pomíjivý odraz momentálního vkusu mladých dívek. "Je to pro všechny ty, kdo mě nenávidí a myslí si, že tady budu jen na jeden nebo dva roky. Rád bych tu byl ještě velmi dlouho," řekl Bieber při předávání ceny podle agentury Reuters.

Kulaté výročí vzniku AMA

Letošní kulaté výročí vzniku si AMA okořenily vedle řady živých vystoupení i připomenutím svých nejlepších momentů. Mezi nimi bylo působivé vystoupení Beyoncé s písní Single Ladies v roce 2008, působení Willa Smithe a DJ Jazzyho Jeffa na show v roce 1989 nebo klip s Michaelem a Janet Jacksonovými, kdy ještě jako děti přebírali cenu za rok 1975.

Fotogalerie
21 fotografií