Herce, který zářil hlavně v devadesátých letech, jako akční hrdina, který zmlátí, kohokoliv si zamane, byl v rodném Bruselu odměněn za to, jakým způsobem reprezentoval svoji rodnou Belgii.

Několikanásobnému mistrovi Belgie v karate místní úředníci odklepli postavení sochy, a tak mu ji také o víkendu s velkou pompou odhalili.

174 centimetrů vysoká bronzová socha na herci zanechala očividné dojetí. Drsný herec si proto na oči raději nasadil sluneční brýle, aby nebyly vidět jeho případné slzy dojetí.

Jean Claude, který se proslavil ve filmech jako Kickboxer, Univerzální voják nebo Krvavý sport, při slavnostním proslovu poděkoval hlavně svým rodičům, kteří ho přemlouvali, aby zkusil štěstí v Hollywoodu. Nezapomněl poděkovat i svým fanouškům a poté se u své sochy nechal zvěčnit.

Jean Claude Van Damme je původem Belgičan, který se proslavil hlavně rolemi v akčních filmech. Od roku 1984 herec natočil 39 filmů s převážně akční tématikou. Herec byl v minulosti pětkrát ženatý. S bývalými manželkami má tři děti, Christofera, Biancu a Nicolase.

Fotogalerie
7 fotografií