Mírová aktivistka Yoko Ono uvedla, že ocenění LennonOno Grant for Peace, udělováno jménem jejího zesnulého manžela Johna Lennona, patří zpěvačce za spojení popularity s aktivismem a změnu "mentální mapy" světa.

"Lady Gaga má postavení jedničky jako zpěvačka a skladatelka a když máte takové postavení, nechcete se vystavovat riziku. To ale Gaga udělala," řekla Ono na adresu fenomenální zpěvačky.

Lady Gaga si na akci v Reykjavíku převzala cenu ve tvaru dílku skládanky spolu s finanční dotací s tím, že ji daruje Nadaci AIDS Eltona Johna. Podle vlastních slov bude pokračovat v "soucitné komunikaci se světem a jeho lídry" a ocenění věnuje "posílení postavení mladých po celém světě". "Buďte soucitní v cynickém věku," dodala Gaga, která nastoupila úspěšnou kariéru debutovým albem The Fame (Sláva) v roku 2008.

Lady Gaga je americká zpěvačka, která se proslavila svým debutovým albem Fame. V letošním roce se začal prodávat stejnojmenný parfém, který jde na dračku, stejně jako album, kterým se zpěvačka před čtyřmi lety proslavila. 

Fotogalerie
5 fotografií