Ve snímku Srdečné pozdravy z Ruska z roku 1963 svádí Daniela Bonda v koupelně. Málokdo si všiml, že je natáčena hlavně od pasu nahoru.

Soutěže krásy

Daniela se narodila v roce 1942 v Římě do rodiny plukovníka, v osmnácti se stala Miss Řím, později 1. vicemiss Universe a odvezla si i cenu udělovanou novináři – Miss Photogenic.

Chtěla být původně baletkou, jenže filmové režiséry zaujaly její tělesné vnady. Roli Taťány si vybojovala mezi 200 zájemkyněmi.

Kroutivá chůze

Zvítězila i přesto, že její angličtina nebyla vůbec dobrá a většina replik musela být později předabována. Podle knihy Film Fatales producenti na její účet nevhodně žertovali a tvrdili, že se dá snímat jen od pasu nahoru kvůli podivně kroutivé chůzi a širokým bokům.

Řidič boural

Natáčení Srdečných pozdravů z Ruska se neobešlo bez nehod. Mezi ně se zařadila i ta, kdy Danielin řidič usnul v okamžiku, kdy herečku vezl na plac. Ze srážky Daniela vyvázla s podlitinami na tváři. Kvůli tomu se muselo natáčení odložit o dva týdny. Hollywood neovládla Daniela uvízla ve špionážním žánru, celkem natočila 15 filmů. Angličtinu nikdy pořádně nezvládla a v Hollywoodu se nedokázala sama pohybovat. V rozhovorech přesto opakovala, že „...chce být velkou hvězdou“. Nakonec ji získal italský magnát a koncem 60. let pověsila herectví na hřebík. Dnes je jí 70 a spokojeně žije v Itálii.

Fotogalerie
4 fotografie