Britský královský pár navštívil největší mešitu v Malajsii, která se nachází v hlavním městě Kuala Lumpur. Právě tam se vévodkyně Kate zahalila do smetanové róby a z její podobností se zesnulou princeznou Dianou běhal mráz po zádech. Diana se totiž do téměř totožného oblečení s podobným šátkem přes vlasy zahalila při návštěvě Egypta v roce 1992.

William a Kate při návštěvě mešity si v souladu s náboženskými protokoly sundali boty a Kate musela mít své vlasy pokryté šátkem, i tak ale vévodkyně vypadala skvěle a místní dokola mluvili o její kráse.

Z návštěvy mešity byl unesený hlavně William, kterého překvapila hlavně dvanáctitisícová kapacita této obří památky. Neustálými dotazy na islámské náboženství překvapoval nejednoho člena této exotické země. 

"Princ i Kate byli úžasní. Oba respektují naši náboženskou víru a sundat si boty při vstupu do mešity pro ně nebyl absolutně žádný problém. Navíc jsem byla unešena z toho, kolik toho oba vědí o islámském náboženství," pochvalovala si průvodkyně Brahim pro list Daily Mail.

William Kate cestují po Asii a Tichomoří k výročí diamantové svatby královny Alžběty II. Dalšími zeměmi, které královský pár navštíví, mají být Šalamounovy ostrovy a ostrov Tuvalu.

Fotogalerie
9 fotografií