Nora Mojsejová je obžalovaná z daňového podvodu. V pondělí mělo být první jednání v této věci, ale kromě jediného svědka z pěti, nedorazila ani podnikatelka ani její obhájce. Soudci však poslala písemnou omluvu, kde uvedla, že vypověděla plnou moc svému dosavadnímu advokátovi. Našla si i nového obhájce, tomu však ještě plnou moc nedala, protože je mimo Slovensko.

Soud proto požádala, aby jednání odročil na jiný termín. "Soud nemůže přizpůsobovat režim jednání představám obžalované," uvedl soudce, který nepřítomnost Nory Mojsejové považoval za účelovou a udělil jí pokutu 500 € (cca 12 500 kč). Nový termín stanovil na konec září s tím, že bude předvedena policisty.

Košická podnikatelka je obžalovaná z neodvedení daně a pojištění. Celý případ se odehrál ještě začátkem roku 2008. "Eleonóra M. si jako fyzická osoba - živnostník, uplatnila na Finančním úřadu neoprávněně nárok na vrácení daně z přidané hodnoty v celkové částce 988 tisíc Kč (32795 €), a to na základě faktury společnosti Alegre Trade, přesto, že nedošlo ke zdanitelnému plnění," informoval mluvčí košické krajské prokuratury Milan Filičko.

Podle prokuratury byl tak obchod fiktivní. Ještě před měsícem Nora Mojsejová tvrdila, že na jednání přijde. "Pokud soud bude, tak přijdu. Já si povinnosti plním," uvedla začátkem června. Včera ji sice telefon zvonil, ale hovory nepřijímala.