Tragédie se stala v úterý mezi bratislavskými Vajnory a Černou Vodou. Ačkoliv od osudného nárazu uplynulo už několik dní, nad neštěstím visí hned několik otazníků. Dosud nepromluvil nikdo, kdo by odhalil, odkud maminka osmiměsíčního Šimonka šla kolem páté hodiny ráno. S rychlým odchodem Bety se jen těžko smiřují její nejbližší, ale i známí hudebníci a umělci. Svého syna už bude talentovaná Bety hlídat z nebe.

Proč sjela z cesty?

"Pravděpodobnou příčinou dopravní nehody mohlo být, že se řidička dostatečně nevěnovala řízení nebo nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a povětrnostním podmínkám, přičemž sjela z cesty," uvedl policejní mluvčí. Místo, kde Bety sjela z cesty, není komplikovaný úsek, je tam přehledná mírná zatáčka vlevo. Možné také je, že Bety do noci pracovala, unavená se vracela domů a za volantem usnula.

Odkud jela v pět ráno?

Bety havarovala na silnici mezi Vajnory a Černou Vodou. Jen nedaleko od místa nehody měla mladá zpěvačka bydlet s manželem a s osmiměsíčním synem Šimonem. Otázkou zůstává, odkud se Bety v pět hodin ráno vracela. Přestože působila jako zpěvačka ve skupině Noisecut, během mateřské si s kapelou dala pauzu, a tak se ze svého koncertu, který by se natáhl do časných ranních hodin, vracet nemohla. Bety studovala a pracovala na Vysoké škole výtvarných umění, v ateliéru Kov a Šperky byla známá i tím, že často dlouho do noci pracovala. Je tedy možné, že noc před nehodou strávila v ateliéru.

Co odhalí pitva?

Policie nařídila krátce po nehodě pitvu. Muži zákona tak činí v případech, kdy nejsou známi svědci nehody a pitva může pomoci při zjištění příčin neštěstí. "Za účelem zjištění, zda řidička před jízdou požila alkohol, případně jiné návykové látky, byla nařízena pitva," řekl bratislavský policejní mluvčí František Peczár. Výsledky pitvy ještě nejsou známy.

Chybí brzdná dráha, sebevražda?

Na úseku, kde mladá umělkyně havarovala, chybí brzdná dráha. Jednou z možností je, že Bety byla unavená, dostala mikrospánek a sešla z cesty, kde se jí stal osudný náraz do stromu. "V takových případech jde nejčastěji o mikrospánek. Vozidlo jede přímo a v nejbližší zatáčce vyletí z cesty. Pokud tam je přímá překážka, jako například v tomto případě strom, bývají nehody často tragické," vysvětluje dopravní analytik Jozef Drahovský. Druhou možností, kterou však všichni razantně popírají, je spáchání sebevraždy. Jelikož se ale nenašel žádný dopis na rozloučenou, je to nepravděpodobné. Navíc, proč by si maminka čerstvě narozeného syna brala život?...