Půvabná Jenna Talacko, která měří úctyhodných 184 centimetrů, okouzlila všech patnáct porotců Miss Universe. V bílých andělských šatech zastínila ostatních 62 dívek, které s ní soutěží o korunku krásy. I při promenádě v plavkách na ní mohli všichni v hale v Torontu oči nechat. O vítezce se ale rozhodne až v sobotu.

Z chlapce krasavicí

Když přišla na svět, rodiče jí dali jméno Walter. „Věděla jsem, že nejsem kluk,“ říká Jenna, která se teď utká o titul Miss Universe. V osmé třídě si Walter nechal narůst dlouhé vlasy a začal nosit dívčí oblečení. Po hormonální terapii mu narostla prsa a zjemnila se mu pleť. „To mi psychicky hodně pomohlo,“ vzpomíná Jenna.

„Nemohla jsem snést pohled do zrcadla. Věděla jsem, že ta část těla musí pryč.“ V 19 letech se dočkala operace. Lékaři jí odstranili penis a z jeho kůže vyrobili vagínu.

Ze soutěže Miss Universe byla původně vyřazena, protože se narodila jako muž. V internetové petici Jennu podpořilo 28 tisíc lidí, a tak se mohla vrátit. Majitel soutěže, miliardář Donald Trump řekl, že mu je to jedno.

Fotogalerie
15 fotografií