Odvolání soudkyně, jaké se odehrálo v případu Dary Rolins, není příliš obvyklé. Když už k němu dojde, tak většinou v momentech, kdy soudkyně odstoupí sama. Soudkyni Zápalkovou však stáhl městský soud.

Kdo je její nástupkyně?

Soudkyně Daniela Reifová (52) zastupuje svou kolegyni Zuzanu Zápalkovou právě v případech jako je tento. Obě soudí na Praze 2, podle dostupných informací spolu sdílely jednu kancelář. Reifová patří k velmi obávaným soudkyním.

Přesvědčil se o tom například syn pražského primátora Bohuslava Svobody pan Bohuslav Svoboda mladší. Jeho pojistné podvody ocenila soudkyně Reifová před dvěma lety podmínkou 18 měsíců a vysokou pokutou 200 tisíc korun. Tento případ se odehrál v době, kdy byl otec odsouzeného vlivným mužem. Narazil také její kolega soudce Ondřej Havlín, který se údajně pokusil ovlivnit Reifovou, když soudila korupční kauzu. Za trest byl Havlínovi na půl roku snížen plat o 10 procent.

Soudkyně Daniela Reifová má rozhodnout, jak velký je podíl viny zpěvačky na smrti rybáře Jindřicha Rotrekla. Pan Rotrekl zemřel ve střešovické nemocnici dne 10. 7. 2010 čtyři hodiny poté co se jeho skútr (jel z ryb) střetl s mercedesem Dary Rolins.

U koho skončí malá Laura?

Zpěvačka je současně v ostrém sporu se zpěvákem Matějem Homolou (40) o opatrovnictví dcery Laury (4). Dara chce dceru do své péče, Homola navrhuje péči střídavou. Pokud by soud Daru poslal do vězení, opatrovnictví Laury by s nejvyšší pravděpodobností přešlo na jejího otce, tedy na Matěje Homolu. Dítěti jsou 4 roky, je tedy ve věku, kdy je důležité, u jakého rodiče si zvykne.

Nedělní Blesk se Dary zeptal, zda si připouští možnost svého odsouzení. „Ne. Vždyť dokonce i právník protistrany se nechal slyšet, že nechápe, proč nepřiznám vinu, když mi reálně hrozí jen podmínka a zákaz řízení. Ale já cítím nevinu,“ říká Dara.

Vdova Olga Rotreklová je pevně přesvědčena, že nehodu zavinila slavná zpěvačka. Věří, že soud Daru Rolins odsoudí a jméno jejího manžela bude očištěno.

Fotogalerie
13 fotografií